Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Shoe heaven bij Aperlaï

Door Tiany op 31.07.2014

De quote "A girl can never have too many shoes" is een waarheid als een koe en al helemaal als we het over de schoenen van Aperlaï hebben! Persoonlijk vind ik dat het woord "schoenen" deze kleine kunstwerkjes niet genoeg eer aandoen. Voor de schoenen van Aperlaï moet nog een nieuw woord uitgevonden worden!

Aperlaï werd in 2009 opgericht door Alessandra Lanvin die met haar diploma in politieke- en kunstwetenschappen en ervaring als headhunter in de Parijse luxe-industrie de ideale persoon is om dé perfecte schoen te ontwerpen. Alles draait bij Aperlaï om grafische lijnen, contrasten en assymetrie gegoten in een gesophisticeerde schoen, perfect voor de Italiaanse fashionista.

Haar mosterd haalt ze bij artiesten als Pollock voor de materialen die ze gebruikt, Picasso en Mondrian voor de kleuren en Lovegrove voor de vormen. De beste manier om een diploma kunstwetenschappen te gebruiken als je het mij vraagt! 

Niet alleen Italië, maar heel fashion land is stapelzot van Alessandra's kunstwerkjes! De schoenen werden al gespot bij Tiany, Miroslava Duma, Elena Perminova, Keira Knightley, Blake Lively, Kate Bosworth, Amanda Seyfried and many many more! 

Aperlaï is te verkrijgen bij Hatshoe in Brussel en Mix & Match in Hasselt.

Foto's © Aperlaï.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded