Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison The Faux rockt Fashion Week Amsterdam

Door Loes op 25.07.2014

Tijdens de vorige editie van Amsterdam Fashion Week showde Maison The Faux voor het 1st voor het grote publiek. Je kon lezen in het artikel Highlights of Amsterdam Fashion Week dat ze toen al meteen gebombardeerd werden tot 1 van mijn persoonlijke favorieten. Ik stond dus uiteraard weer te trappelen voor de show die ze dit keer zouden neerzetten. Ik moest veel geduld hebben, ze sloten Amsterdam Fashion Week af. Maar het was het wachten meer dan waard.

Het knettergekke designerduo showde opnieuw in het Transformaterhuis, de kleinere zaal waar de meest experimentele collecties vaak getoond worden. Na het spektakel van vorige keer zat deze redelijk kleine zaal, prop- en propvol.

Ik moest niet lang wachten tot we weer werden ondergedompeld in de bizarre wereld van Maison The Faux. Al bij binnenkomst stonden 3 naakte zangeressen (nou goed, ze hadden nog een inimienie stringetje aan) die beklad waren met verf. Ze stonden in het midden van een vervreemd sprookjestafereel van groene perkjes en fonteinen vreemde geluiden te zwijmelen. De zangeressen leken zich niet op de wereld te begeven. Ze keken vreemd uit hun ogen en staarden het publiek aan alsof ze van een andere planeet waren.  


 

Dit zette direct de juiste toon voor de bizarre wereld van Maison The  Faux. In de tuin van Eden verschenen al snel modellen in de extreme outfits. Kralen, haakwerk, gescheurde stoffen, wild haar, mannen met bikini’s, hysterische prints en waterschoenen. Bij deze show kwam ik ogen te kort.

De oversized volumes die ze gebruikten waren ook erg spot on. Mooie wijde pantalons en zwierige tops. Ze spelen met de grenzen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Deze lijken niet te bestaan in de tuin van Eden. Mannen met gehaakte topjes gaan hand in hand met verwilderde bosjesvrouwen.

Maison The Faux is een typisch gevalletje ‘You hate it or you love it’. Of ik de kleding zou dragen, laat ik voor even in het midden maar ik kan nu al niet wachten tot de volgende show. Lalalalalove their fairytales en hoe ze clichés doorbreken, trends aan hun laars lappen en lekker hun eigen weg gaan. Maison The Faux, you guys rock

Foto's © Team Peter Stigter.

page loaded