Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Talent gespot op Amsterdam Fashion Week

Door Loes op 18.07.2014

Wat er zo fijn is aan kleine modeweken als die van Amsterdam? Het spotten van talenten natuurlijk! Verfrissende collecties, steeds experimenteel en onbevreesd. Ze komen uit alle hoeken van het kleine Nederland, meestal recht van de schoolbanken.

Tijdens Lichting waren we er weer bij om de beste graduates van de modeacademies te bekijken. Deze show tijdens Amsterdam Fashion Week (of eigenlijk moeten we Mercedes-Benz Fashion Week Nederland zeggen) brengt steeds de beste 2 designers van iedere modeschool samen. Ze mogen hier hun collectie showen, met veel toeters en bellen in een volgestouwde Gashouder voor een kritisch maar dolenthousiast modepubliek.

De winnaar van Lichting 2014 is Bastian Visch die met zijn prachtige mannencollectie de hoofdvogel afschoot. Zijn collectie wordt in productie genomen bij V&D en daar ook binnenkort verkocht. Zo stapt Bastian recht van de schoolbanken in het echte leven en krijgt hij een unieke kijk achter de schermen. Hoe werkt de productie van een collectie? Veel jonge designers hebben nog geen idee ... en Bastian mag dit nu allemaal direct meemaken. 

Naast Bastian Visch waren er nog verschillende collecties die onze hartjes sneller deden slaan. Zo waren de looks van Wieke Sinnige een echte coup de foudre, al kon dat in mijn geval moeilijk anders met een afstudeercollectie die geïnspireerd is op een caleidoscoop. Heel veel gelaagdheid, een kleurenspel van pastels, spiegelingen en een beetje glitters om het af te toppen. It’s so pretty I’m gonna diiiieeee.


Maar ook de hoofdtooi van Gino Anthonisse, de sanseveria prints van Afra Engel en de prachtige glitterjassen van Marije Seijn deden me letterlijk op het puntje van mijn stoel zitten. Ik heb in ieder geval veel talent gespot waar we hopelijk nog heel veel van gaan horen in de toekomst. Thumbs up voor de schitterende show en alle kandidaten, you guys rocked and are ready to conquer the world! 

Foto's © Team Peter Stigter.

page loaded