Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Claes Iversen opent Amsterdam Fashion Week with a bang

Door Loes op 15.07.2014

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam, klein maar fijn, en vooral een poel aan modetalent en frisse designs. Toch kwam een gouden oude deze propvolle modeweek openen. Claes Iversen weet altijd te verbazen en loste ook deze keer de hoge verwachtingen in. Zijn opening was een schouwspel dat startte met minimalistische lijnen en eindigde in een explosie van draperieën en kristallen. Let’s have a look!

Claes Iversen presenteerde een mix van zijn (meer betaalbare) prêt-a-porter lijn met pareltjes van zijn couture collectie . De show opende met zeer draagbare stuks die we bijna minimalistisch durven noemen. Veel nudes en poedertinten, strak gesneden mantelpakken en vloeiende jurken.

Geleidelijk aan ging de show van ingetogen naar luxueus en weelde. Van sober nude naar prachtig smaragdgroen. De kleuren veranderden en de stoffen werden glimmender ... en toen BAM, daar was een cape bezet met kristallen die de show een ommezwaai gaf. Vanaf toen bleven de prachtige bloemvormige parels waar Claes zo bekend om is, ons rond de oren vliegen.

Mijn persoonlijke breath taking eyecatcher? De poederroze doorzichtige jumpsuit (bovenaan artikel) bezet met duizelingwekkend mooie, roze kristallen. Vanaf nu draagt Assepoester in mijn dromen geen vaalblauwe baljurk meer maar een roze jumpsuit, van Claes Iversen, zonder twijfel.


Opvallend was ook het gebruik van volume door Claes. Mooie plooien die vooral achteraan vielen en die jurken dramatischer maakten aan de achterkant. Pronkstuk? De zomerse gele jurk waar niemand over kon zwijgen. Zwierig, fris en toch enorm luxueus. Volgens mij ziet iedereen zich hierin wel naar een zomers cocktailfeest gaan. 

Ohja, PS: mijn credits voor de prachtige sandalen met bloemetjesdiamanten. Grove androgyne sandalen met gigantische kristallen voor wat bling bling ching ching aan mijn poezelige voetjes. Een zeer welkome verademing na al dat gekwel van hakken tijdens Fashion Week. Yep, het is weer zover met deze collectie van Claes Iversen. Me. Wanting. Everythinggggg. 

page loaded