Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Toptalenten van de Belgische modeacademies 2014

Door Koen op 11.07.2014

Hoewel het weer het spijtig niet doet uitschijnen, is de zomer volop aan de gang. Dat wil ook zeggen: no more school! Maar als het mag van jou, zouden wij even willen terugblikken op de Belgische academieshows van dit jaar. We hebben genoten van al die pracht op de runway, maar wie zijn volgens ons the next big names in the fashion bizz? En waarom? Ontdek het nu! 

SASK

ILKE COP

Op de academieshow van SASK zat onze eigen BelmodoAngel in de jury en kreeg de kans om met de modestudenten 1 on 1 te praten. Zij liet haar ogen vallen op de creaties van Ilke Cop. In haar ‘Gangs of NK’ collectie primeerden vooral prints en volume. Het verhaal achter de collectie ligt vooral in de contradictie tussen de massa en het individu. NK verwijst naar Noord-Korea waar de massacultuur typerend is, maar waar de rebellie naar individualiteit niet ver te zoeken is. Verschillende elementen uit de Aziatische streetstyle culture werden geïntegreerd in de collectie. Wij werden op slag verliefd op de pastelroze sweater met dinoprint waarvoor ze inspiratie haalde uit Aziatisch speelgoed. Van Belmodo krijgt Ilke een dikke A+! 

BRUNO TANSENS


 

Voor een echte shoe addict als Angelique, mocht een shoe designer in onze toptalent-list zeker niet ontbreken. De collectie van Bruno Tansens was duidelijk onze favoriet, enkel al voor het dynamisch en vernieuwend element. In combinatie met leder geeft hij aan de etnische print een modern twist. Elke schoen bestaat bovendien uit 4 uitwisselbare delen, waarvan zeg maar de hak kan worden vervangen door de hak van andere schoenen uit collectie. Mission accomplished

LA CAMBRE

ANOUK FALLON

Anouk Fallon toonde ons op de La Cambre academieshow een heel glamoureuze resort collection. Vloeiende stoffen, mooie snits en kleurrijke designs. De creaties van Anouk Fallon stralen een vrouwelijke nonchalance uit waar wij allen zo naar streven. Op en top easy breazy glamour!

EDDY ANEMIAN

De 5de jaarsstudent, Eddy Anemian nam ons met zijn collectie mee op reis naar Armenië, back to his roots! Denk 60’s met zachte, vederlichte stoffen en pasteltinten. Het is ook niet voor niets dat hij gelauwerd werd met de H&M Design Award 2014. Kudos for Eddy

ANTWERP ACADEMY

RAFFAELA GRASPOINTNER

Raffaela Graspointner liet zich inspireren door Ray en Charles Eames en de reis die zij maakten door India. Zij toonde een sterke collectie met Indische patronen, schilderijen, sierlijke borduursels in combinatie met knitwear. Hier en daar doken in de creaties verwijzingen naar de kunstenaar Joan Miro. Surrialism meets Bollywood meets fashion, we simply adore

MADELEINE COISNE

Met de collectie van Madeleine Coisne we took a walk on memory lane. Ze greep terug naar herinneringen van haar jeugd, zoals de dubbele gespen van haar vader en moeders liefde voor vreemde objecten. Ze mixt the old with the new met een knipoog naar de Japanse en Byzantijnse historiek. Door gebruik te maken van rijke kleuren en verschillende materialen, slaagt Madeleine erin om diepte te creeren. Een collectie met een ziel

Yens Cuyvers

Yens Cuyvers ging dan weer de sporty toer met, met references naar de geschiedenis. Al zijn ontwerpen zijn pretty colorful en hebben het patroon van de Australische pauwspin in zich. A bit creepy, maar wel heel mooi om naar te kijken. Zijn prints lijken op felgekleurde gestilleerde schilderijen en zo voelt de collectie ook aan. Cuyvers schilderde met zijn inspiratie and boy, he is a real artist! Niet alleen Belmodo is fan van Yens. Hij kreeg van de stad Antwerpen een geldprijs van € 1.500,-. Way to go Yens! We zullen ongetwijfeld nog veel van hem horen ... Mark our words!

KASK

JONNE SIKKEMA

Jonne Sikkema had onze volledige aandacht tijdens de MOVEMENT #21 show en gaf ons zin naar avontuur! Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen, uitgesproken snits en de juiste accessoires waaronder die ge-wel-di-ge witte XL rugzakken, ging zij naar huis met de Rewind x Best creative Now 14 award. Zij zal haar '0,1,1,2,3,5,8' collectie binnenkort zien schitteren in de Rewind stores. Job well done, Jonne! 

NELE BERCKMANS

And last but definitly not least, eindigen we onze toptalentenlijst met Nele Berckmans. Zij bracht op de MOVEMENT#21 show van KASK een prachtige collectie. De creaties zijn gebaseerd op een persoonlijke interpretatie van de Joods-orthodoxe vrouw en de keuzes die zij in haar leven moet maken. Nele vertaalde dit in expressieve creaties met een vrolijk kleurenpalet en subliem borduurwerk. Belmodo loves talent en vooral KASK talent, daarom kreeg Nele de Belmodo loves KASK Talent 2014 award. Niet enkel wij, maar ook andere grote namen in de fashion bizz zijn vol lof over de Eruv collectie, waaronder ook Vogue Italia

Dus Belmodo lovers, wij kunnen op onze beide fashion oortjes slapen. Onze Belgische stempel wordt zeker de komende jaren gedrukt op de modewereld. #proud!

Pics © Thijs Goossens, Event Photographers United & Etienne Tordoir. 

page loaded