Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

3 Suisses gooit het roer om

Door Koen op 09.07.2014

Naar Parijs gaan voor je werk om er een nieuwe kledingcollectie te bewonderen, ik kan heus wel wat ergere dingen bedenken hoor … En dan zeggen ze dat een bureaujob saai is … Hell not! Dank je wel, 3 Suisses, want dankzij jou zijn we nog eens in the city of love geweest! De Franse postordergigant nodigde Belmodo uit om zijn nieuwe FW2014 collectie te ontdekken. En wat bleek? Er is serieus wat verandering op til bij het modemerk.

 

Als we je vertellen over de catalogus weet je beslist wat we bedoelen. Inderdaad, dat superdikke boek dat ons - hoewel we ons voornemen om niets te kopen - toch overhaalt om dat nieuwe kledingstuk in huis te halen. Hou je vast aan de takken van de bomen ‘cause we have some big news: 3 Suisses zegt zijn catalogus vaarwel en lanceert de magalogue. Dat is een magazine en catalogus in 1. De magalogue zal frequenter verschijnen en in een kleiner formaat. Theoretisch gezien betekent dat wel dat de kans dat we nu nog meer kleding gaan kopen heel erg groot is, ooooooops

De hele rebranding heeft ook nog een Belgisch tintje. Creative strategist & trendforecasterKate Stockman - voormalig Belmodo Guest Editor -, werkt samen met haar team aan de nieuwe advertising campagne van 3 Suisses die in het najaar zal verschijnen. Daar bovenop doet ze ook haar zeg over de fotografie van de magalogues. We zijn dus zéér benieuwd wat deze coole lady voor ons in petto heeft!


© thesquidstories.blogspot.com.

We geven het toe, we hebben je lang genoeg in spanning gelaten wat de nieuwe collectie betreft. But sometimes it’s good to be a little bad, don’t you think? De nieuwe collectie is vrouwelijk, ongecompliceerd en trendgericht. Er zijn veel prints terug te vinden in de collectie en, as usual, ook veel kleur. Je kan gaan voor de total look zoals 3 Suisses die voorschotelt, of als je het geluk hebt met een groot stijlgevoel geboren te zijn, kan je ook zelf gaan mixen & matchen

 

Over de 2 pronkstukken die staan te blinken in de collectie moeten we toch ook nog een woordje uitleg geven. 3 Suisses ontwikkelde een lamp in samenwerking met Habitat en designer Claire Norcross. De ietwat vintage sneaker met print kwam er in samenwerking met Le Coq Sportif.

 

Na de collectie onder de loep genomen te hebben, mochten we ter plekke enkele vragen stellen aan 3 Suisses’ Art Director, Marie-Astrid du Beaudiez.

 

Waarom ondergaat 3 Suisses zo veel veranderingen?

"De dag van vandaag is de concurrentie echt heel globaal gericht, grotendeels door de PC. Als je succesvol wil zijn, heb je een globaal oog nodig. Door veranderingen door te voeren, willen we in de toekomst reactiever zijn. Het is geen revolutie, wel een evolutie."

 

Waarom precies stopt 3 Suisses met de catalogus?

"Vooral door het groot percentage aankopen via internet. We gaan het assortiment nu vooral aanbieden via de website en via de magalogue."

 

Vertel ons iets meer over het nieuwe concept "magalogue".

"Via de Magalogue willen we onze klanten meer inspireren. We willen hen meer ideeën geven wat betreft kledij en kledingstijl. Hij zal tussen de 4 en 6 weken fysiek verspreid worden, maar ook op internet zal je de foto’s uit de magalogue kunnen bekijken."

 

3 Suisses heeft ook zijn eigen kledingcollectie. Wat waren inspiratiebronnen om de nieuwe collectie te ontwerpen?

"3 Suisses heeft zijn eigen creatief team. Dat team zoekt inspiratie in het straatbeeld, modeshows en blogs. De trends die het team opmerkt gaat het dan herinterpreteren en op die manier verwerken in de collectie. Zo blijft elk kledingstuk helemaal 3 Suisses. Daarnaast is het ook altijd interessant om eens in je archief te kijken naar oude kledingstukken en die te herinterpreteren."

 

Heeft 3 Suisses voor de nabije toekomst nog een aantal dingen in petto?

"Momenteel focussen we ons op de transformatie die nu volop aan de gang is. We willen zichtbaarder zijn voor de klanten en aantonen dat we mee evolueren met de tijd."

Foto's © 3 Suisses.

Met medewerking van Jana Limbourg.

page loaded