Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Borboleta: fashionable friendship bracelets

Door Tiany op 07.07.2014

Een topaccessoire nodig voor deze zomer? De juwelen van Borboleta, for sure! Wat maakt deze juwelen zo uniek, you ask? Let me tell you. ..

Het sprookje van dit Kroatische juwelenmerk begon met de creatie van een rood zijden armbandje met een gouden vlinder als hangertje. This thing of beauty stal meteen het hart van menig fashion lover.  Het armbandje was niet alleen pretty on the eye, het bevatte ook nog eens de bekende movie quote: ‘Frankly, my dear I don’t give a damn - Rhet Butler’.

Dit schattige armbandje werd in 2012 een ware hype, waardoor de iedereen naar meer hunkerde. Al snel volgde een Borboleta-lijn die in september 2012 het leven zag. De jewellery lover had keuze uit een ruime waaier aan verschillende kleuren van armbandjes, van groen tot rood, iedereen zou zijn gading vinden. De Borboleta-designers versierden de colorful bracelets met lucky charms, in de vorm van een gouden sterretje, een vlindertje, een hartje of een klavertje 4. Deze hangertjes zijn gemaakt uit edelsteen, zilver, en goud. Als dat nog niet genoeg was, voegden de Borboleta designers bekende quotes uit films, muziek, kunst en literatuur toe aan de armbandjes.

And the story continued ...

De SS2014 collectie, genaamd ‘Candy’, bestaat uit armbandjes met vlindertjes, hartjes, en klavertjes 4 in acrylic als hangertje. De inspiratie voor deze lijn hebben de designers gehaald uit de decadente film The Great Gatsby. 'A little party never killed nobody'. That's right, mister Gatsby, deze armbandjes zijn een feest voor het oog.

De bracelets doen vooral dienst als een ''friendship bracelet'. You likey-like? Fasion insiders als Anna Dello Russo, Mija Knezevic, Miroslava Duma, Tatjana Dragovic en anderen alvast wel!

Je kan deze beauties vinden in Must have Knokke, A suivre Gent, Lilola Brugge, Smets Brussel en Cent pour cent sisters Lasne.

Met medewerking van Charlotte de Vidts.

page loaded