Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modeshow KABK Den Haag 2014: het verslag

Door Michael op 30.06.2014

Niet alleen de studenten van de Belgische modeacademies als La CambreSASK, KASK en de Modeacademie lieten hun creaties van dit schooljaar zien op een grootse modeshow! Ook de de afdeling Mode en Textiel van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag toonde ons zijn talent op zaterdag 21 juni 2014. De studenten verbaasden ons met hun eindwerken in het Atrium van de Nederlandse stad.

Tijdens de modeshow toonden de studenten van het 1ste2de3de en 4de jaar hun ontwerpen, elk onder een eigen thema. We kregen de kans om voor de show backstage al eens de ontwerpen te gaan bekijken, very exclusive! Elke laatstejaarsstudent vertelde ons uitgebreid over de inspiraties voor hun collecties, en hoe die tot leven zijn gekomen. Belmodo was er uiteraard, en je kan hier het uitgebreide verslag van de show lezen!

1ste Bachelor

De studenten van het 1ste jaar baseerden zich op een kimono of trench. Ook moesten ze hun versie maken van een rok en een jurk om hun skills te laten zien aan het grote publiek. De studenten speelden met verschillende silhouetten en materialen, er was zelfs een heuse potloden dress! De trench coats voor de mannen waren indrukwekkend, met diverse vormen en kleuren

2de Bachelor

De boys and girls van het 2de jaar inspireerden hun collecties van 4 stuks op historische kostuums. Abstracte visies waren de norm en ook zagen we weer een zeer kleurrijk pallet op de catwalk verschijnen!

Karen Huang

Huang speelde met roze accenten in haar mannencollectie, zoals roze sokken of een beschilderd oor! De kleuren werden voor de rest sober gehouden terwijl de silhouetten vloeiend en groots waren. 

Sarah Lauwaert

Bij deze collectie hadden we het gevoel dat de modellen net uit bed waren gekropen, literallyPastel kleuren heersten en zachte vormen werden verwerkt in de silhouetten. 

Jade Van Der Mark

Van Der Mark speelde met impressive vormen en constucties die verwerkt waren in haar all-red outfits. Een echte power collectie!

Nadie Borggreve

Hier kwamen de pastels weer terug. Borggreve kleedde haar modellen in oversized pulls en simplistische broeken. Ze werkte met glitter als accent, als een pop of fun!

Jenske Sypkens-Smit

Deze collectie was eenvoudig, maar fleurig. Sypkens-Smit koos ervoor om enkel zwarte modellen te gebruiken, waarbij het oranje en geel van haar kledij een goed geheel vormde. Let the summer begin!

Woody 'S-Gravemade

Dit was een collectie met simpele vormen met rode en witte kleuren. De stukken kwamen tot leven met de interessante patronen en het spelen van verschillende silhouetten, a winner!

Lot Louwerens

Louwerens creëerde een interessante collectie met eenvoudige, geruite kostuums in zwart en grijs, met een accent van roze door een gedrappeerde doek, voor een interesting mix!

Filip Jakab

Jakab speelde met interessante stoffen in zachte kleuren die door hun motieven en texturen een interessante mix vormden, met strakke lijnen en grote vormen.

Asha Swillens

De laatste collectie van het 2de jaar was van Swillens, die voor een spectaculair einde zorgde! Ze kleedde haar modellen in volledig zwarte pakken die ze afwerkte met kleurrijke tutu's en pompom's, een beetje Gaga-like!

Historische en Ethnische Kostuums

Net als in de modeacademie van Antwerpen was er in het KABK een passage met historische en ethnische kostuums. We werden weer even meegenomen naar het verleden met de levensechte historische kostuums. Ook de ethnische kostuums waren indrukwekkend en zorgden ervoor dat we als het ware de wereld door reisden

3de Bachelor

De studenten van het 3de jaar creërden een collectie van 6 stuks die werden geïnspireerd op ethnische kostuums. Draagbare high fashion passeerde de revue, zeker de moeite waard!

Olivier Jehee

De pastelkleuren waren een echte hit tijdens deze modeshow! Ook Jehee gebruikte de soft colours in zijn collectie. Fitted broeken en oversized vesten zorgden voor strakke silhouetten die in contrast kwamen met het zachte van de kleurenvery stylish

Nienke Smeulders

Net als pastels kwamen de simplistische lijnen ook terug! Smeulders gebruikte oranje tinten in haar collectie en de modellen werden gekleed in verschillende layers van hemden, T-shirts, en wollen jassen. 

Bram Vervoort

Vervoort ging voor matchy outfits in all-the-same kleuren, met een sport-chic look!

Nikki Duijst

Ook bij deze collectie hadden we een sporty-chic vibeWitte kleuren werden gecombineerd met blauwe hinten voor elegante outfits

Anne Oomen

Oomen ging voor een chilled look, met vloeiende silhouetten en zachte stoffen. Ook combineerde ze verschillende kleuren die voor een levendige collectie zorgden! 

Perta Pous Infante

Bij deze collectie werden we omvergeblazen met power en uitstraling! De modellen liepen op eindeloos hoge glitter heels en waren gekleed in fleurige jurken en bloezen die texturen hadden die leken op bloemen boeketten, we were impressed

Ruby De Bruijn

Again kwamen de pastelkleuren terug. De Bruijn gebruikte de soft kleuren in zijn elegante looks voor mannen die er sophisticated uit willen zien. Hij maakte gebruik van verschillende stoffen voor een interesting mix

Fabian Bredt

Bredts collectie werd gedomineerd door de kleur blauw. De kledingstukken waren streetstyle chic met oversized vormen en matching pieces

The Graduates

Gino Anthonisse - Lost Wonder

Anthonisse heeft ons helemaal impressed met zijn afstudeercollectie! Hij baseerde zich op de Codex Seraphinianus van Luigi Serafini en creëerde zijn eigen fantasiewereld om het concept 'wondering' vast te leggen. Hij gebruikt klassieke stukken met ethnische elementenongewone materialen en accessoires om zo stukken te creëren waar niets is wat het lijkt. A promising designer als je het ons vraagt! 

Anna Malá - Fold Back, Fold Out

Malá wilde er in haar collectie voor zorgen dat het lichaam en de kledij als het ware 1 werden. De materialen vouwen zich zo rond het lichaam dat het samenkomt. Ze maakte gebruik van vloeiende, lichte, abstracte en minimalistische elementen om een futuristische visie te creëren en een nieuwe interpretatie te brengen van klassieke shapes

Sonny Roffel - Behold

Roffel wilde ongewone vormen die onze attention trekken als middelpunt van zijn collectie gebruiken. Hij speelt met optische elementen en materialen waar verschillende visies bij gevormd kunnen worden. Deze collectie is er zeker 1'tje om een 2de keer naar te kijken!

Evelien Blenckers - Longing

Blenckers gaat back to basics en gebruikt natuurlijk materialen in haar collectie. Ze wilt de power woman laten zien door haar kleren en wilt ervoor zorgen dat vrouwen de liberation voelen door haar collectie. Nature woman is back!

Bastian Visch - Light Studies

Visch verbaasde ons ook met zijn ijzersterke collectie die draaide rond licht en schaduw. Hij gebruikte negatieven van kleuren, als door de zon gebleekt. De kledingstukken waren als het ware digitalized en deden denken aan een clash tussen streetstyle en culturele elementenSuper chic!

Josine Nell - Grip

Nell baseerde haar collectie op een zekere flow die de vormen en bewegingen van het lichaam verbonden met het natuurlijke. Ook werden de kleren met inkt bewerkt wat zorgde voor interessante kleurenschakeringen en motieven. 

Stephany Van Leeuwen - No words

Van Leeuwen wilde een collectie creëren van kledij die iets wegheeft van volmaakheid, maar het niet echt is. Ze wil het idee van kledij vervormen met contrasten en vormen die hinten naar vormen van kleding, zeer surrealistisch!

Foto's © Catwalkpictures.com.

Met medewerking van Kirsten Voets

page loaded