Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Louis Vuitton FW2014 campagne

Door Astrid op 30.06.2014

Sinds Nicolas Ghesquière het artistieke roer van Marc Jacobs overnam bij Louis Vuitton, lijkt er een nieuwe wind door het label te waaien. Daarom niet slechter of beter, gewoon anders. Zijn allereerste campagne is dan ook een hit. Met namen als a.o. Charlotte Gainsbourg, Freja Beha, Annie Leibovitz & Bruce Weber werkte er inderdaad aardig wat talent mee aan de jongste LV campagne!

Nicolas Ghesquière schakelde maar liefst 3 bekende fotografen in voor zijn debuutcampagne: Annie Leibovitz, Bruce Weber en Juergen Teller. De 3 topfotografen creëerden elk een fotografisch verhaal op dezelfde dag, maar op heel verschillende locaties. Het resultaat zorgde voor een ‘hybride trilogy’.

"It's a way to bring together an artistic family which I feel close to. I wanted an unprecedented narrative from each of these photographers whom I admire so greatly. Only they could rise to the challenge of being brought face-to-face with one another, and ultimately combined to create a single story, because their visual expression is so powerful that it goes beyond all forms of classification or definition. I also wanted to remove them from their comfort zones, from what we already know about them, to see what they would tell the world, and me, about what fashion is today." - dixit Nicolas Ghesquière in The Telegraph -

En het werkt ook echt! Annie Leibovitz trok met Charlotte Gainsbourg naar New York terwijl Juergen Teller Freja Beha dan weer uitnodigde in het Scandinavische paviljoen in Venetië. Miami was ten slotte de plek waar Bruce Weber met modellen Liya Kedebe, Jean Campbell en Kirstin Liljegren naartoe trok. Het resultaat zijn 3 afzonderlijke verhalen waar Ghesquière’s collectie altijd de hoofdrol in speelt!

Foto’s © Pure People.

page loaded