Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pressday La Redoute report

Door Tiany op 28.06.2014

Enkele weken geleden werden we uitgenodigd op een short trip to Paris om de nieuwe collabs voor FW2014 te mogen ontdekken bij La Redoute. We kregen in preview de collecties van o.a. Mademoiselle + R, Softgrey, ... te zien. Als icing on the cake mochten we de lovely ladies van ba&sh en de jonge ontwerper Simon Porte van het merk Jacquemus interviewen. Benieuwd? Lees dan maar verder.

La Redoute was in 1969 één van de 1ste merken die collecties van grote merken such as Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, and many more beschikbaar maakte voor het grote publiek. Je kent het waarschijnlijk van de old school catalogus die vroeger naar je thuis werd opgestuurd. Je kan tegenwoordig ook online shoppen op de La Redoute website.

La Redoute x ba&sh

Het Parijse modehuis ba&sh viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Congrats to the ladies Barbara en Sharon voor hun weeral prachtige samenwerking met La Redoute. 

Om hun jarenlange collabs te vieren staat de ba&sh zwart-wit campagne dit jaar te blinken op de La Redoute cover. De exclusieve collectie bestaat uit een smoking, een grafische rok, een gedrapeerde jurk en een jumpsuit. Het is volgens hen de prefecte samenstelling voor een alledaagse garderobe. Een mix van zijdezacht textiel en verfijnde details. Met deze samenwerkingen willen ze het merk toegankelijker maken voor alle vrouwen. Ba&sh in 3 woorden: feminin, fresh et juste

La Redoute x Jacquemus

Let me introduce you to the new young designer Simon Porte. Deze Franse ontwerper is 24 jaar en afkomstig uit de Provence. In 2009 richtte hij zijn merk Jacquemus op. Tijdens de fashion weeks toonde hij al zijn creaties en behoorde hij tot de 12 finalisten van de LVMH-wedstrijd voor jonge modeontwerpers.

 

De collectie bestaat uit effen kleuren, sobere silhouetten en precieze, gestructureerde modellen. De muze van de La Redoute + Jacquemus collab is de blogster en Parijse it-girl Jeanne Damas.

Zelf is hij al jarenlang fan van La Redoute. In zijn kindertijd kruiste hij al zijn favo items aan in de catalogus. Belangrijk was voor hem om de identiteit van het merk niet te verliezen. Met deze collab wilt hij de Jacquemus items toegankelijk maken voor iedereen. 

Meer informatie over de collecties vind je op de La Redoute website en Facebookpagina.

Met medewerking van Céline Radelet.

page loaded