Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo spot 5 jonge fashion talents op FASHIONCLASH!

Door Koen op 26.06.2014

All you fashion lovers moesten van donderdag 12 t.e.m. zondag 15 juni 2014 in Maastricht zijn. Por qué? Voor FASHIONCLASH 2014 natuurlijk! Belmodo was erbij op zoek naar kakelvers talent en dat hebben we met hopen gevonden. Dat maakte het heel moeilijk om een selectie te maken, but we did it! Hier onze top 5 fashion designers van FASHIONCLASH 2014.

Likeme(N)


© FASHIONCLASH.

De 1ste in het rijtje is label Likeme(N) van designer Gertjan van der Linden. Hij is al lang geen newbie meer en lanceerde zijn 1ste collectie in 2011. Zijn inspiratie haalt hij uit de interacties tussen individuen, groepen en fashion die hij in zijn omgeving waarneemt. Zijn laatste collectie Inc(RED)iblE gaat dan ook over zinloos geweld in de samenleving. Een streetwear collectie voor de bad boys. Denk aan losse kleren, nude kleuren, opvallende prints en heel veel laagjes. 

Miclee


© Stijn Bonte.

Italiaanse fashiondesigner Michael Klammsteiner brengt onder de naam Miclee een casual chic mannencollectie. 'Euphorie' maakt vooral gebruik van een donker kleurenpalet met hier en daar wat metallic. Het resultaat kan je hierboven zien en tussen ons gezegd en gezwegen, is deze collectie volledig ready-to-wear en klaar om ons straatbeeld te veroveren!

Marko Marosiuk


© FASHIONCLASH.

Ook de vrouwencollectie van Marko Marosiuk mag er meer dan wezen! ZIjn grootste inspiratiebron is de liefde en deze keer de donkerdere versie van de liefde. Met zijn collectie 'No more I love you' wil hij afscheid nemen van al wie hij heeft liefgehad. Een begrafenis van de liefde weliswaar. Naast de liefde is Anna Karenina van Tolstoj zijn 2de inspiratiebron voor deze collectie. En dat resulteerde in een mooie, theatrale, dramatische en vrouwelijke collectie. Just the way we like it!

Milica Vukadinovic


© FASHIONCLASH & Stijn Bonte.

De eclectische mannencollectie 'Out of Order' van Servische Milica Vukadinovic was de leukste verrassing van FASHIONCLASH! Veel kleur, verschillende materialen en onconventionele combinaties. Haar collecties zijn dan ook steeds bedoeld voor de zelfzekere gents die niet vies zijn van wat kleur. Een perfecte mix van jongensachtige accenten en mannelijke ontwerpen. Een collectie voor the man of the future.

Mcfool© Stijn Bonte.

Last but not least presenteren we jou de mannencollectie van de Nederlandse Malou Fool aka Mcfool. Voor deze collectie heeft ze zich laten inspireren door René Magritte's beroemde schilderij 'The Son of Man'. Ze vroeg zich dan ook af hoe de famous man with the bowler hat er vandaag uit zou zien. Het reslutaat? Een casual chic collectie met zowel checkered suits als fashionable regenjassen. 

Page icon © Stijn Bonte.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded