Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Margaux & Gilles, the creative juices behind I.Ma.Gi.N. jewels

Door Aline op 24.06.2014

Onder de rubriek jonge creativo's die een fashion goal voor ogen hebben, kijken we graag eens naar mensen van eigen bodem. Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel zijn 2 zo'n gedreven mensen die - ondanks hun jonge leeftijd van 25 - een eigen juwelenmerk op de markt brachten.

Ondertussen heeft het duo - dat ook een koppel is - een eigen winkel in Antwerpen én al meer dan 40 verkooppunten in o.a. Spanje, Nederland, Italië, Frankrijk, Singapore en België. Als cherry on the cake openen ze deze zomer (vanaf donderdag 3 juli 2014) ook een pop-up store in Knokke gedurende 2 maanden. 

Gepassioneerd? 't Zal wel zijn! Hoog tijd voor een Belmodo-interview!

Bij de aandachtige Belmodo lover doet de naam Margaux Spruyt waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. In het Belmodo artikel "We heart 4U" schreef ik al eens over de Antwerpse ontwerpster. Toen werkte ze nog solo aan haar juwelendroom maar sinds een dik jaar sloegen Margaux en Gilles de handen ook professioneel in elkaar en gingen volop samen voor hun droom. 

Margaux, je bent al ontzettend lang bezig met juwelen. Het begon allemaal 15 jaar geleden, heel eenvoudig, met 4U. Hoe ben je overgestapt naar I.Ma.Gi.N.?

Ik voelde dat het tijd was om iets anders te doen en met 4U had ik minder groeipotentieel. Het was vooral bekend van de home-sales en ik wilde graag een ander imago, waarbij ik de juwelen aan verschillende winkels kon verdelen en uiteraard zelf een eigen winkel kon openen, samen met mijn vriend Gilles richtte ik  I.Ma.Gi.N. jewels op. 

Gilles heeft ook een background uit dezelfde sector, hij startte zijn carrière in de diamantsector en heeft daar 5 jaar gewerkt tot wij samen begonnen. Nu, na anderhalf jaar samenwerken is het voor ons nog even plezant als vanaf dag 1. We delen dezelfde passie en ideeën. Wat ervoor zorgt dat we zelden discussies of meningsverschillen hebben. Wij zijn met andere woorden de perfecte match dus zowel professioneel als relationeel!

Waarvoor staat I.Ma.Gi.N. jewels? Welke mensen willen jullie aantrekken? 

M: met I.Ma.Gi.N. willen we letterlijk alle mensen aantrekken, onze doelgroep zijn wel de ladies van 16 tot 35 jaar, maar we willen graag iedereen bereiken. Jonge meisjes van 16 komen de ene dag met hun vriendinnetjes een juweel kopen en een aantal dagen later zie je ze langskomen met hun mama. Het is fijn om voor zoveel verschillende mensen te kunnen ontwerpen. 

G: alle juwelen zijn gemaakt van echt zilver, verguld met een laagje goud, wat ervoor zorgt dat de prijzen heel toegankelijk zijn. Op aanvraag maken we uiteraard ook juwelen helemaal in echt goud, maar dat is niet onze core bussines

M: Soms komen hier mama's met hun dochters binnen die onze juwelen dragen met hun echte diamanten (wij werken met zyrkonen) en je merkt het verschil niet ... Zij vinden het heel leuk om te mixen en matchen met goedkopere maar nog steeds kwalitatieve juwelen. Als ze hun juweel na een paar maanden dan even niet meer willen dragen, leggen ze het weg zonder schuldgevoel! 

Waar blijven jullie je inspiratie halen om telkens een nieuwe collectie te maken? 

M: Mijn inspiratie komt letterlijk van overal: magazines, Pinterest, streetstyle ... Ik heb ook vaak vrienden die mij inspirationele beelden doorsturen en zeggen Margaux, zoiets moet echt in je nieuwe collectie komen. Toen ik juwelenontwerp studeerde in Italië werd ik ook ontzettend geïnspireerd door de mode daar, ook vandaag volg ik Italië op de voet want dat is gewoon de bakermat van de fashion

G: We gaan ook regelmatig op reis. Een verre reis, waar we veel inspiratie kunnen opdoen, andere culturen kunnen leren kennen en dingen in een ander perspectief kunnen zien. Na een trip komen we allebei steeds boordevol nieuwe ideeën terug! 

Vertel me eens wat meer over de juwelen en het tot stand komen van een collectie? 

M: Wel, alle juwelen zijn ontworpen door Gilles en mezelf, we maken ook alle prototypes zelf. De productie van onze juwelen gebeurt in Italië. 

G: Ik ontwerp minder dan Margaux, laten we zeggen dat 30% van mij komt en 70% van haar. We staan binnenkort ook op een beurs in Berlijn en hopen zo om internationaal nog meer verkooppunten te verkrijgen. 

M: De collectie ontwerpen, van A tot Z afhebben duurt ongeveer 10 maanden, maar dit is echt alles: van het ontwerpen, tot de prototypes herbekijken, de stuks laten maken in Italië, de fotoshoot voor het lookbook, de packshots etc. Daarbovenop komt ook nog onze winkel die elke dag open is, behalve maandag en dinsdag. Het is ontzettend hard werken, maar voor mij voelt het fantastisch: ik kan ganse dagen doen wat ik graag doe, ik had het niet beter kunnen dromen. 

Jullie zeiden al eerder dat er een summer pop-up store in Knokke komt van I.Ma.Gi.N. jewels, tell me more ...

M: Dat klopt! Deze zomer zitten we 2 maanden, 7 dagen op 7 in Knokke. Het is te zeggen: 1 van ons 2 zal in Knokke de winkel open houden en de andere zal in Antwerpen onze shop open houden. 

G: In juli verkopen we onze SS2014 collectie in Knokke, maar vanaf augustus komt onze FW2014 collectie binnen en wordt die zowel in Knokke als in Antwerpen verkocht. 

M: Onze pop-up store in Knokke zal elke dag vanaf donderdag 3 juli t.e.m. zondag 31 augustus 2014 geopend zijn vanaf 10:30 tot 18:00, je vindt hem in de Antoine Breartstraat 12 (naast Bluepoint). 


 

Tot slot: wat zijn de I.Ma.Gi.N. toekomstplannen? 

G: Ik bekijk het liever van dag tot dag, uiteraard heb je een business plan nodig en heb je bepaalde doelen voor ogen, maar voorlopig hebben we onze handen vol met de reeds lopende projecten. 

M: Uiteraard wil ik blijven groeien, meerdere winkels openen en blijven doen wat ik graag doe! We zijn jong en zitten vol energie, het is nu dat we onze dromen moeten waarmaken. Onze volgende stap zou een 2de winkel zijn, in Brussel, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek ...

Helemaal into I.Ma.Gi.N. jewels nu? Ik dacht het wel! Ga zeker eens langs in hun pop-up store deze zomer, of in de shop in Antwerpen

De Belmodo lovers die niet meer kunnen wachten om de volledige collectie te ontdekken, nemen best eens een kijkje op de e-shop van I.Ma.Gi.N. jewels en shoppen al hun favoriete juwelen gewoon online!

Pics © I.Ma.Gi.N. jewels.

page loaded