Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Brazilian Fashion

Door Tiany op 19.06.2014

Voetbal is niet het enige wat onze Braziliaanse vrienden ons te bieden hebben. Ook Brazilië heeft een gigantisch kloppend fashion hart dat al aardig wat designers heeft voortgebracht! Ik begin zelfs haast te denken dat er iets in het water zit daar. Zo getalenteerd dat ze daar zijn! Daarom hier onze 5 favoriete Braziliaanse designers!


© Tinko Czetwertynski.

Designer Paula Raia heeft haar thuisbasis in Sao Paulo waar ze in april ook de presentatie van haar FW2014 collectie gaf. Een collectie met beperkt kleurenpallet van aardetinten gaande van gebroken wit tot roestbruin. Elk stuk bestaat uit natuurlijke materialen als raffia, zijde en katoen, waarbij Paula Raia er ook in geslaagd is om verschillende patronen als vissenschubben te creëren. Let ook op de schoenen! Perfect voor de kleinere ladies onder ons! 


© Isolda.

Heb jij liever wat meer kleur? Dan is Isolda helemaal your cup of tea! Hoe vrolijker hoe beter en patronen zijn er om gemixt te worden! Allesandra Affonso Ferreira, het creatieve brein achter Isolda, schildert haar patronen eerst op basis van waterverf waarna ze deze digitaliseert. Verder worden de stoffen zorgvuldig gekozen en worden de patronen daarop gedrukt. Originaliteit van de bovenste plank dus! 


© Osklen.

Osklen ontwerpt niet zomaar voor iedereen. Designer Oskar Metsavaht heeft steeds een bepaald concept, scène, verhaal en stijl voor ogen alvorens hij aan een collectie begint. Vaak heeft hij al heel de campagne bedacht nog voor er ook maar iets van de collectie op papier staat. Je krijgt dus nooit gewoon een collectie te zien, maar er wordt je echt een levensstijl aangeboden die dicht bij die van Oskar aanleunt. Een collectie voor de stadsmus die graag sport, in het park vertoeft en toch graag enige luxe heeft.


© Giuliana Romanno.

De moderne vrouw die graag duurzame fashion draagt, moet bij Giuliana Romanno zijn. Giuliana wordt enorm geïnspireerd door kunst, reizen, maar ook door het vrouwelijk lichaam. Ze zoekt telkens weer nieuwe manieren om de vrouwelijke vormen het best te accentueren. Verder vindt ze het essentieel dat ze de textiel technology op de voet volgt om steeds nieuwe materialen te kunnen gebruiken. Een merk dat dus niet stilstaat, maar samen met ons evolueert! Verkrijgbaar bij Farfetch.


© Aron & Hirsch.

Ook aan prachtige accessoires ontbreekt het in Brazilië niet! Meet Aron & Hirsch, opgericht in 2012 door vriendinnen Taisa Hirsch en Sandra Aron en nu al niet meer weg te denken uit de Braziliaanse jewellery scene. Oorspronkelijk werden de juwelen voor dagelijks gebruik ontworpen, maar al snel bleek het merk populairder dan ze gedacht hadden. Toen Kate Moss met enkele ringen gespot werd, was het hek van de dam! Prachtige juwelen dus, maar je voelt het al aankomen, met een mooi prijskaartje.

Alle merken zijn geregeld op Moda Operandi te verkrijgen!

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded