Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison Lejaby x Léa Peckre

Door Angelique op 10.06.2014

Lingerie meets fashion or the other way around? Het prestigieuse Franse lingeriemerk Maison Lejaby gaat une très belle collaboration aan met de 29 jaar jonge ontwerpster Léa Peckre. Op het 1ste zicht straalt de ontwerpster liefde uit voor architecturale volumes en donkere kleuren. De collab lijkt dus een verrassing, maar Peckre verklapt dat het technische karakter van de lingerie haar juist zo fascineert.

Maison Lejaby gaf haar carte blanche. Toch speelt Léa Peckre op een subtiele manier met haar eigen stijl én de geschiedenis van het lingeriemerk. Ze werd geïnspireerd door de jaren '80 en '90, een fruitful periode in de Franse lingeriewereld. Isabel Adjani poseerde toen immers in een witte bh die slechts gedeeltelijk door haar truitje werd verborgen, wat voor héél veel gossip zorgde.

Lingerie symboliseert m.a.w. op een zeer subtiele manier de verleidingskracht van de vrouw. Daarom ontwierp Peckre nauwaansluitende silhouetten in tule, die wazig over de huid gedrapeerd liggen en de lingerie suggereren zonder ze te tonen. Ze designde onder andere skin colored strakke jurkjes en een ruime pantalon in antraciet grijs.

Ook tijdloze soberheid als de very comfy lingerie in plain colors nam ze mee in de collectie. Ze wilde geen kant en zijde taferelen à la Marie-Antoinette, maar pure moderne lingerie. De grenzen tussen lingerie en prêt-a-porter worden vaag en het is net dàt minemalisme met een classic touch en een vleugje verleidingskracht dat haar collectie zo seducing maakt. 1 van de moderne touches zijn de Venetiaanse bloemenmotieven die ze met een laserstraal tekende.

Maar, in the end spelen toch de monochrome kleurtjes en nude tinten de hoofdrol in dit mode vs. lingerie sprookje! Welkom in het tijdperk van transformaties: van lingerie tot mode!

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded