Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Cambre Mode(s) Show 14: het verslag

Door Michael op 09.06.2014

Het schooljaar is bijna afgelopen dus dat betekent dat het alweer tijd is voor graduation season. De academieshows zijn afgelopen vrijdag officieel van start gegaan. As seen on Belmodo mocht Brussel dit weekend de spits afbijten en iedereen zal het geweten hebben. 

Ook dit jaar werden de Hallen van Schaarbeek helemaal omgetoverd tot een runway. Alle modestudenten van de Brusselse modeacademie La Cambre toonden hun collecties. Resultaat was een stevige mix van creativiteit en innovatie. Belmodo was present en brengt je met plezier een full report van de grote namen van morgen. Dus spits je oren!

2de jaar

De 2dejaarsstudenten mochten de aftrap geven van de academieshow. In high speed showden de modellen de extraordinaire & vaak gekke, maar krachtige hoofdcreaties. De collecties waren getekend door o.a. Clement Grangier, Alix Brandenbourger, Milena Warmer, Antoine Lebrun, Alexandre Bouvy, Emilie Renaudeau, Kevin Prat, Mathilde Van Rossom, Ester Manas, Milena Walter, Clowis Nix & Antoine Guitow.

3de jaar

In het 3dejaar leren de studenten verschillende technieken en patronen om zo hun eigen stijl te bekomen. Very important zijn volume, snit, afwerking en de keuze van materialen. Tijdens de show namen ze het publiek mee naar hun way of thinking. Voici, de 11 verschillende collecties. Ready, set & music!

Marine Serre opende het bal met de focus op organic en nude tinten. The battle of colors ging officieel van start met act van Grimaud Leclercq. Sterke patronen en unlimited colors zorgden voor een explosie van kleur. De creaties van Benjamin Monein draaiden allemaal rond rock'n roll waarbij kleuren als zwart, grijs en kaki centraal stonden.

In de creaties van Quentin Lamock werden verschillende soorten stoffen gebruikt én zelfs artistieke bedrukkingen als een witte kraag. Tof item waren de zwart lederen babouche met een zilveren zool. We like!

Dorothée Fontignie neemt ons mee naar het platteland anno 2050. Blockprints met neutrale kleuren in combo met de gebruikte stoffen zorgen voor een prachtig totaalplaatje. Paul Kaplan stuurde de mannelijke modellen de catwalk op in houten block heels en loshangende jurken. Deze gaven de military inspired look nog meer allure.

Alexandra Kengen toonde ons haar futuristische denkwereld. Highlights: prints en cut out body suits. De collectie van Celien Favre in 3 woorden: lasercut, lagen en bloemenprints. Ons favo item voor de zomer zijn ongetwijfeld haar flats in licht roze. Charlotte Mounzer gaf ons al een sneak peek van haar ideale mannencollectie voor komende winter. Dikke wollen truien & tartan prints were all over the place.  

Time for some hip hop vibes met de collectie van Adele Andreone! Coole denim jackets, baggy pants, and many more met een high fashion twist. De items van Mariam Khatia Mazmishvili waren voornamelijk lange mantels en broeken. Het is een minimalistisch collectie tot in de puntjes afgewerkt. Leuk detail zijn de broderies met het hoofd van een man. 

4de jaar

Tijdens het voorlaatste jaar moeten de studenten in staat zijn om een volledige samenhangende collectie te ontwerpen met een duidelijke persoonlijke stempel. The search naar de perfecte kwaliteit is hier heel belangrijk. Dit jaar waren er 6 vierdejaarsstudenten: Naomi Courau, Alexandre Paty, Delphine Baverel, Fabien Verriest, Samanta Cazenave en Hélène Coudret.

Naomi Courau

Naomi Courau bracht some sexyness on stage. Kant en see-through items waren de key words van haar collectie.

Alexandre Paty 

Ze liet haar technical skills zien door volumineuze clean cut snits in combo met verschillende stoffen en sobere kleuren. Het gebruik van de metallic heels weerklonken als een unieke fashionable sound doorheen de Hallen.

Delphine Baverel 

Voor even voerde Delphine ons mee naar het Victoriaanse tijdperk. De prachtige jurken waren een mix van verschillende texturen & stoffen. 

Fabien Verriest

Minimalistic fantastic! Het simplistisch samenvoegen van verschillende lappen stof en texturen wordt tot een hoger niveau gebracht en is tot in de puntjes op elkaar afgestemd. Everything falls into place en het zorgt voor een prachtig totaalplaatje. 

Samantha Cazenave

Samantha Cazenave has a thing voor het muis icoontje. Het zit in al haar designs verwerkt. We simply adore!

Hélène Coudret

De modellen kwamen op in long dresses en gaf ons een zomerse mix and match van prints en kleuren. Heel leuk accessoire waren een soort van bidons omringd van sjaals.

1ste jaar

De presentatie van de eerstejaarstudenten was een ballerina setting anno 2014. Met de technieken die hen zijn aangeleerd gedurende het eerste academiejaar moesten ze 3D silhouetten creëren. Done with de saaie ballerina’s die niet durven opkomen voor zichzelf, want deze hebben een duidelijke mening. Dit werd getoond a.d.h.v. vlaggen met statement quotes.  

5de jaar

The moment we all have been waiting for: de afstudeerprojecten van de laatstejaarsstudenten. Dit jaar zijn het er maar liefst 4 die afstuderen aan La Cambre. Let me introduce to you: Anouk Fallon, Léa Barré, Louis-Gabriel Nouchi en Eddy Anemian

Anouk Fallon

De creaties van Anouk are definitely one of our favorites. Heel draagbare collectie met mooie snits en leuke details. De open rug is een vaak terugkerend element in de tops. Bottoms waren voornamelijk shorts, lange rokken en broeken. We like!

Léa Barré

De modellen kwamen de catwalk opgelopen without an identity, hun lichaam werden achter een soort van latex getoond. Ook in deze collectie was de handtekening van Léa duidelijk te merken. Strak, gestroomlijnd en minimalistisch waren de key words van haar catwalkmoment. Een collectie dat heel goed aansluit bij de minimalistische trend van dit seizoen. 

Louis-Gabriel Nouchi

Louis-Gabriel Nouchi bracht een colorful mannencollectie, met patchwork en verschillende prints. Deze kwamen samen in mantels en tunieken op de catwalk.

Eddy Anemian

Voor deze collectie gebruikt hij voornamelijk sobere prints en kleuren. Deze komen volledig tot hun recht in de prachtige snits. Our favorite: de zalm roze XXL coat. Opgelet, Eddy Anemian is er écht 1 om in de gaten te houden. Eddy won namelijk dit jaar al de H&M Design Award 2014, lees het Belmodo artikel Eddy Anemian wins H&M Design Award 2014

La Cambre Finale

Het was een academieshow to remember. Big applause voor alle studenten van La Cambre en voor de prachtige ontwerpen! Belmodo heeft genoten van het 1ste tot de allerlaatste creatie. Hopelijk horen we binnenkort meer van jullie. Congrats and enjoy jullie zomer, want jullie hebben het dubbel en dik verdiend!

Pics © Etienne Tordoir

page loaded