Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

KOMONO x Basquiat

Door Koen op 25.05.2014

Op donderdag 15 mei werd de nieuwe collab tussen KOMONO en Jean-Michel Basquiat voorgesteld in de nieuwe pop-up store Monar & Clothes en Belmodo was erbij! Basquiat is the 1st of many maar werd niet zomaar gekozen om de reeks komende samenwerkingen onder de naam van KOMONO Curated series te starten.

Door velen wordt Basquiat namelijk gezien als 1 van de belangrijkste kunstenaars van de 20ste eeuw. Helaas was zijn carrière maar van korte duur door zijn abrupte dood in 1988, maar hij laat ons wel achter met een oeuvre om U tegen te zeggen!  

Basquiats werk is vooral te herkennen door de punkinvloeden, zijn gebruik van graffiti, tekst en combinatie van verschillende media. Een echt kind van zijn generatie waar de urban culture in volle opgang was!

Voor Basquiat waren er geen grenzen tussen de verschillende kunsten, daardoor maakte hij gebruik van schilderkunst, woord en andere media. Perfect voor KOMONO dus, aangezien zij ook de grenzen tussen design, mode en kunst overschreiden. 

In samenwerking met Basquiat's erfgenamen heeft KOMONO zorgvuldig 6 van zijn werken geselecteerd. Zo heeft elk horloge een uniek polsbandje dat een onderdeel van 1 van de 6 werken bevat. Je gaat dus niet iemand met hetzelfde exemplaar tegenkomen! Dit pièce unique heb je vanaf € 79,95.

Geïnteresseerd? Ga dan snel naar de pop-up store Monar & Clothes in de Everdijstraat te Antwerpen of ga naar www.wearekomono.be!

Foto's © Komono.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded