Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Swatch x Olaf Hajek

Door Michael op 19.05.2014

Swatch loves art! Eigenlijk dagen ze kunstenaars uit om op het kleinste doek ter wereld hun creaties te realiseren. Voor een nieuwe collab koos de toonaangevende Zwitserse horlogemaker voor de internationaal bekende kunstenaar en illustrator Olaf Hajek. Het resultaat konden we checken tijdens de kunstbeurs Art Brussels. Belmodo was present om Olaf Hajek enkele vragen te stellen.

Olaf who? Olaf Hajek is geboren in Duitsland, groeide op in Nederland en is nu back living the Berlin life. Hij studeerde grafische vormgeving en illustratie in Düsseldorf en begon zijn carrière als freelance illustrator in Amsterdam. Zijn creaties waren al o.a. te zien in Vogue, New York Times en zelfs bij de befaamde department store Macy's.

Voor deze limited art edition bracht Olaf een betoverende koppel uit: Nature Man & Flowerhead. Het was een hele uitdaging om zijn kunst over te dragen naar het design van horloges zonder de magie en het idee van het schilderij te verliezen. 

"Bloemen hebben voor mij een erg symbolisch karakter. Ze kunnen een heel sterk symbool zijn voor geboorte en dood, voor schoonheid en vergif en voor de verscheidenheid van de natuur. Ik probeer bloemen te combineren met dieren, insecten, doornen en water: de hele kringloop van het leven!" -dixit Olaf Hajek-

Voor Olaf is een uurwerk iets wat niet mag ontbreken in z'n dagelijkse outfit. Het moet een basic item zijn dat lang meegaat en that’s not too expensive daarom is hij al jaren fan van Swatch.

Olaf houdt van het idee dat meer en meer high fashion brands beroep doen op kunstenaars voor de realisering van hun campagnes. Hij hoopt in de toekomst nog meer collabs van dit soort te mogen realiseren. De samenwerking met Swatch is definitely a good start!

Swatch werkte de voorbije 30 jaren samen met beroemde schilders, fotografen, cineasten, beeldhouwers, modeontwerpers en andere artiesten. To show their love for art besloot Swatch een stand te plaatsen in de FIRST sectie van Art Brussels ter ere van hun 32ste editie. Deze kunstbeurs behoort bovendien tot de top 5 van de internationale kunstbeurzen. 

Ontdek meer over de Swatch x Olaf Hajek collab via de Swatch website. Meer info over Art Brussels én de volgende editie kan je vinden op hun website

Met medewerking van Céline Radelet.

page loaded