Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Chanel cruised in Dubai

Door Aline op 17.05.2014

Daar de traditionele modeweken helemaal overstelpt worden door fashionista's, bloggers en consoorten zien de (very) high end luxury brands zich genoodzaakt uit te wijken. Zo vond ook Karl dat het hoog tijd was om het circus in Parijs te ontvluchten en lanceerde hij het allereerste modedefilé ooit voor de Chanel cruise collectie

Welcome to The Island, ofwel een een langgerekte strook zand van 650 meter voor de kust van Dubai met een breathtaking view op de sci-fi skyline van de stad. Denk veel vuur, duizenden kaarsen, Bedoeïenen tenten, Arabische muziek gespeeld door traditionele muzikanten, zwoele temperaturen en je waant je vanzelf in een sprookje uit 1000 en 1 nacht ...

Not your traditional cruise collection, waar ik bij la collection croisière Chanel meteen aan denk zijn blauw en witte tinten, marine-stijl, classy espadrilles, maar dat alles zag Mister Lagerfeld dit jaar niet zitten: enter Arabian nights!

De volledige colletie is oosters geïnspireerd, hence the setting, ik zet voor jullie de opvallendste trends op een rij ... De little Chanel jacket heeft trouwens ook een Aladdin update gekregen and I must admit: I like!

White & red-ish 


Rood in the mix met wit. Het zouden de kleuren van een voetbalploeg kunnen zijn, maar door te spelen met verschillende prints in verschillende materialen en oosters geïnspireerde snits wordt deze combinatie wel erg aantrekkelijk ...

Flower galore


Niets nieuws, bloemen blijven in, al is het wel niet de gewoonte om bloemen te incorporeren in de cruise collecties. Karl koos voor grafische bloemen met veel rood, oranje en blauw. Materiaal voor miss T. als je 't mij vraagt!

Grafic prints


Grafic prints are still going strong. En wie dacht dat grafische prints enkel minimalistisch konden gedragen worden, krijgt hier het deksel op z'n neus: grafische overload in rijke stoffen en outstanding cuts

East meets West


Chanel fabrics in Oosterse snits: harembroeken, lange jurken over broeken, kaftans, platte schoentjes, schattige tiara's, very SATC goes Abu Dhabi ... Zou Karl daar zijn (oosterse) mosterd hebben gehaald?

page loaded