Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The International Woolmark Prize

Door Koen op 14.05.2014

Onlangs maakte ‘The Woolmark Company’ met trots de Europese genomineerden voor de International Woolmark Prize ’14-’15 bekend! Het Woolmark symbool is btw het bekendste textielkwaliteitsmerk ter wereld, just so you know, my dear Belmodo lovers!

Tussen de genomineerden zitten Belgische modehelden Jean-Paul Lespagnard en Cedric Jacquemyn, ons nationalistisch hartje slaat in overdrive bij het horen van dit fabulous, fashionable news! Tussen haakjes, de International Woolmark Prize is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de meest begeerde mode-awards op dit moment, so we agree when we say THIS IS A BIG THIIIING!


Jean-Paul Lespagnard.


Cedric Jacquemyn.

In 2013 won een andere favoriete Belg, sir Christian Wijnants, de gerenomeerde prijs, remember? Fris je geheugen even op en lees het hier!

De 10 finalisten worden tijdens de 5 regionale voorrondes geselecteerd en krijgen elk maar liefst AUS 50 000,- om een collectie te ontwerpen waarmee ze meedoen aan de internationale finale!

Dit jaar worden er 2 designers tegelijk bekroond: een menswear finalist en een womanswear finalist en laat het nu juist toeval zijn dat onze 2 Belgen elk een categorie vertegenwoordigen! Double chance at victory! De 2 lucky winners worden in januari en maart 2015 bekendgemaakt en worden beloond met een bedragje van, let’s say AUS 100 000,-! Allemaal te besteden aan materialen en marketing van hun collecties!


Sketch Jean-Paul Lespagnard.


Sketch Cedric Jacquemyn.

En plus worden hun collecties verkocht door bekende internationale winkelketens als Harvey Nichols in the U.K., Joyce in China, Saks 5th Avenue in de VS, Colette in Frankrijk, David Jones in Australië, enz.

Op dinsdag 8 juli 2014 gaan in Paris, sweet Paris de Europese regionale voorrondes door en dit tijdens de Haute Couture dagen. De designers moeten dan schetsen van een capsulecollectie uit Merinowol aan de jury (die voorlopig nog niet bekend is) voorstellen!

Fingers crossed dus en GO TEAM BELGIUM!

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded