Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ethnic Chique

Door Koen op 10.05.2014

Met dit druilerige weer kunnen we allemaal wel een sjaal gebruiken. Lucky for us hoeft dit geen saai exemplaar te zijn. Ook deze keer komt het Belgische Monsieur Maison met een kleurrijke collectie. Voor de “Ethnic Chique” collectie heeft Emmanuel Demuynck zijn mosterd bij het dromerige exotisme van begin 19de eeuw gehaald. De tijd waar het ethnische werd gelinkt aan overvloedige luxe en dandyesk geflirt.

Voor de vrouwelijke sjaals, ging Emmanuel voor een Ethnic Chique meets couture. Paradijselijke bloemenprints in zijde-organza, goud geborduurde en gepailletteerde zijde, zacht gesatineerd katoen, zijdechiffon, verderlichte voile de coton, handgeschilderde stoffen, pluimen en bont. Gaat jouw modehartje ook al zweven bij het lezen van al dit moois? Ik ben alvast in de 7de hemel!

Voor de guys is het dandy all the way. Denk aan verre avonturen, olifantenjachten en ontmoetingen met primitieve stammen. Sjaals in een heuse Ravi Shankar-stijl, afgewerk met petits pois, strepen, golfprints, bootprints of franjes.

Lijken deze prachtige sjaals jou wel wat, maar wil je de collectie ook eens in actie zien? Dan heb ik goed nieuws! Je kan de collectie in volle actie bewonderen in de etalage van Sevens in Gent. Maar hurry up! Want op vrijdag 16 mei is deze “story telling”-etalage alweer verdwenen.

Twijfel je nog? Elke sjaal is exclusively made in Belgium. Volledig met de hand gemaakt om een hoge kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Dat maakt elke sjaal ook een unique piece. En wie loopt er nu niet graag rond met een unieke sjaal? 

Foto's © Monsieur Maison

Met mederwerking van Marijke Vissers.

page loaded