Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Katrien Van Hecke needs your support

Door Koen op 02.05.2014

Dear Belmodo lovers, vorige maand konden jullie al lezen dat C&A’s wedstrijd Re-Image Design Challenge voor de 2de keer van start is gegaan. En niemand minder dan Katrien Van Hecke vertegenwoordigt onze Belgische eer. Een beetje vergeetachtig de laatste tijd of is het artikel helemaal aan je neus voorbij gegaan? Belmodo to the rescue: check it out here.

Alhoewel het stemmen nog niet afgelopen is, zijn wij nu al zo fier als een gieter op onze Belgische ontwerpster. How come? Check haar ontwerp and you’ll understand like no other!

De opdracht van C&A was als volgt: een silhouet uit de ontwerpen van C&A herinterpreteren op een toekomstgerichte en duurzame manier. Not a piece of cake! De Belgische ontwerpster koos voor een ontwerp uit 1965 en zorgt voor een duurzame combinatie met een persoonlijke twist.

De indigo muts, thanks to de indigoplant, is gemaakt uit gerecycleerde zijden linten.

Het bovenstuk is gemaakt uit zijde en is op zijn minst gezegd one of a kind. Het roze is afkomstig van de cochenilleluis die leeft op de Canarische eilanden. De prints zijn helemaal met de hand bedrukt. Wauw! Daar valt onze mond van open, but we don’t care. Via handgemaakte stempels, gemaakt uit wasknijpers, werden de mooie wimper-prints aangebracht. 2 words: absolutely GORGOUS! De vulling is 100% biokatoen uit Nepal en de voering is gemaakt uit Italiaanse zijde. Gotta love it!

De kousen zijn voor 53% gemaakt uit de plant hennep en voor 43% uit biokatoen.

We have the hots voor Katrien Van Heckes duurzaam ontwerp. Jij ook? What are you waiting for? Stem via de Facebookpagina van C&A en stuur onze medebelg naar de overwinning. Voting time! Want hoe cool zou het zijn als ze Tom Van Der Borght, die vorig jaar de wedstrijd won, mag opvolgen?

Katrien Van Hecke: good luck & we keep our fingers crossed

Foto's © C&A

Met medewerking van Jana Limbourg.

page loaded