Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo sprak met Emma Gelaude over Shapewear

Door Bieke op 02.05.2014

Met de zomer die voor de deur staat, gaat Belmodo op zoek naar de beste manieren om er fan-tas-tique uit te zien in je nieuwe zomergarderobe. Het is zeker niet nodig om nog snel een crashdieet te beginnen of vanaf nu elke dag te staan zweten in de fitness, want wij hebben iets veel makkelijker in gedachten: shapewear baby! Maar is shapewear wel fashionable voor mode-lovers als wij? En kunnen we shapewear wel dragen op een date

Belmodo vroeg het aan 1 van de fashionista's van Vlaanderen, Emma Gelaude. Ze nodigde ons uit bij haar thuis, voor een gezellige babbel over shapewear.  

Emma, jij bent een echte fashionista. Hoe omschrijf jij je stijl? 

"Ik omschrijf mijn stijl als Paris, nonchalant chic meets Scandinavian, pure minimalistic. Afhankelijk van hoe ik me voel en afhankelijk van het seizoen schipper ik tussen deze 2 stijlen. In de winter ben ik graag edgy en stoer en combineer ik veel zwart leder. Dit is dan meer mijn Paris chic side. In de zomer ga ik dan meer de losse, bohemian toer op. Denk aan lange jurken en pure kleuren. Vandaar dus dat ik zo een grote garderobe nodig heb." (lacht) 

Shapewear is weer helemaal hip aan het worden, ben jij al fan? 

"Ja, zeker! Shapewear bewijst echt zijn nut onder bepaalde stoffen en bepaalde items. Anders dan vroeger, is shapewear niet meer enkel bedoeld voor een bepaald publiek. Jong of oud, welke maat ook, iedereen kan shapewear dragen. Tegenwoordig bestaat shapewear ook meer in fashionable vormen. De grote vleesonderbroeken zijn al lang passé." 

Draag je shapewear enkel voor speciale gelegenheden of ook in het dagelijkse leven?

"Ik persoonlijk draag shapewear enkel voor speciale gelegenheden. Voor bepaalde stuks, als een zijden kleedje, integreer ik shapewear in mijn outfit." 

Waaronder draag jij shapewear? 

"Op speciale gelegenheden, waar ik specifieke outfits draag die bijvoorbeeld heel aansluitend zijn en uit fijn materiaal bestaan, zoals satijn. Als ik me dan helemaal comfortabel wil voelen, dan draag ik een high waist broek. Ook omdat ik vind dat dit mooier zit."

Wat zoek je in shapewear?

"De perfecte mix. Het moet enerzijds natuurlijk zijn rol vervullen en shapen. Maar anderzijds moet ik me er ook wel ok en indien mogelijk sexy in voelen. Een stuk moet dus precies op deze snijlijn zitten tussen functioneel en esthetisch. Liefst moet het stuk ook nog aansluiten aan mijn persoonlijke stijl natuurlijk."

"Triumph: Vrouwelijk, uitgebreid & kwaliteit." - dixit Emma Gelaude -

Wat vind je van de nieuwe shapewear collectie van Triumph?

"Ik vind het een zeer toffe collectie en een heel gevarieerd aanbod. Ik denk dat verschillende types vrouwen met verschillende stijlen hun gading zullen vinden bij TriumphJe hebt een heel basic lijn, maar ook een heel vrouwelijke lijn met kant. De lijn waarvan ik een broek heb (Amazing Sensation) is dan weer jonger en puur door de geometrische lijnen. Mooi meegenomen is natuurlijk het prijs/kwaliteit aspect. De shapewear van Triumph kost geen handen vol geld. Perfect dus voor vrouwen die niet zo vaak shapewear dragen." 

Wat is je favoriete stuk uit de Triumph shapewear collectie? 

"Ik ben echt fan van de broek die ik op de foto's draag. Ik heb deze specifiek gekozen omdat de doorschijnende stukken, de lijnen en het geometrische aspect weer de scandinavische stijl uitstraalt waar ik zo van hou."

Denk je dat shapewear vandaag date-vriendelijk is?

"Ja, daar ben ik zeker van! Het imago van shapewear heeft een serieuse make-over gekregen. Dit was dan ook wel een must. Het is niet zo dat je shapewear draagt vanaf een bepaalde leeftijd of vanaf een bepaald maatje, maar het doorkruist gelijk wie en gelijk welke leeftijd. Het is gewoon afhankelijk van wat je concreet draagt. Met bepaalde stoffen kan het gewoon niet anders. Daarom dat het oubollige imago moest kwijtgeraakt worden. En dit is dan ook gebeurd. Shapewear vandaag is dus zeker dateable!" 


© Instagram Emma Gelaude.

Waarom zou je je lezeressen en de Belmodo lezeressen aanraden om shapewear te dragen? 

"Omdat het een truukje is om je heel comfortabel te voelen in moeilijke outfits of moeilijke snits. Het is gewoon een feit dat je er gestroomlijnder uitziet met shapewear onder je kleding. Het is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met hakken of mascara. Het is een hulpmiddeltje om je schoonheid in de kijker te zetten."

Emma koos voor een high waist stringslip uit de Amazing Sensation lijn van Triumph: € 37,95. 

Shapewear: Triumph. 
Overige foto's 
© Dirk Alexander. 

page loaded