Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo sprak met The Merrymakers over Shapewear

Door Angelique op 29.04.2014

Shapewear is niet meer weg te slaan uit lingeriewinkels tegenwoordig. Toch staan we vaak nog wat twijfelachtig tegenover de strakke pakjes. Is shapewear eigenlijk wel mooi en kunnen we het aanpassen aan onze fashion stijl

We vroegen aan dé 2 fashion friends van Vlaanderen wat zij van shapewear vinden. De lovely Ruth en Nathalie, beter bekend als The Merrymakers, nodigden Belmodo thuis uit voor een heart to heart over shapewear

Hoe omschrijven jullie je stijl? 

RUTH: "Mijn stijl is heel sober, ik draag niet veel kleur. Veel scandinavische merken met een toets Frans. Mijn kleerkast is gevuld met namen als American Vintage, Isabelle Marant, Cheap Monday, enzovoort. Ik ben ook geen meisje meisje en draag veel jeans omdat ik vind dat dat het beste zit." 

NATHALIE: "Mijn stijl is eigenlijk heel eclectisch en hangt volledig af van mijn stemming. Ik kan op veel verschillende soorten stuks verliefd worden en dan moet ik ze kopen. Dit heeft als resultaat dat ik een goedgevulde kast heb met veel verschillende dingen in. Ik maak ook de gekste combinaties."


Shapewear is weer volledig hip aan het worden. Zijn jullie al fan? 

RUTH: "Ik draag het niet onder alles, maar onder sommige kleedjes kan shapewear echt wel zijn werk doen. Bijvoorbeeld onder een kleedje van American Vintage dat ik recent gekocht heb. Het is een iets langer kleed dat ook wel wat doorzichtig is. Shapewear is hier perfect onder. Shapewear geeft goede, strakke vormen aan je lichaam. Plekjes waarvan je denkt, oei dat is toch niet alles, worden zo geshaped."

NATHALIE: "Ik ben eigenlijk altijd shapwear blijven dragen. Ik heb niet het typische modellenfiguur en vond het dus altijd wel handig om iets achter de hand te hebben. Voor onder bepaalde kledingstukken heb je shapewear echt wel nodig. Je mag dus wel zeggen dat ik een shapewear fan van het 1ste uur ben.

Dragen jullie shapewear enkel voor speciale gelegenheden of ook in het dagelijkse leven? 

RUTH: "In onze job is geen enkele dag normaler dan andere. We moeten ons vaak opkleden voor events. You never know waar je terecht komt, je moet op alles voorbereid zijn." 

NATHALIE: "Ik heb niet echt kleding die ik draag voor speciale gelegenheden, behalve dan héél speciale stuks. Ik probeer de stuks die ik heb altijd op een geklede of een casual manier te dragen, afhankelijk van de gelegenheid. Het is dus volledig afhankelijk van het item of ik shapewear draag of niet."

Wat zoeken jullie in shapewear? 

RUTH: "Voor mij moet vooral de bh goed aanpassen en dit is bij Triumph zeker het geval. Ik zoek niet iets wat mijn buik shapet, want mijn probleemzones zijn eerder mijn billen en bovenbenen. Je kijkt dus best naar je eigen lichaam en wat voor jou het belangrijkste is om te shapen."

NATHALIE: "Shapewear moet shapen en mooi zijn. Ik heb niet echt de maten om heel goedkope lingerie te kopen, dus voor mij is het echt een investering om iets te kopen dat mooi is."

"Triumph: elegant, fijn en afwisselend." - aldus The Merrymakers -

Wat vinden jullie van de nieuwe shapewearcollectie van Triumph? 

RUTH: "Mooi, het is een eenvoudige collectie met sexy details, zoals de kant. Vooral het witte setje vond ik prachtig. Toch heb ik voor het huidskleurige setje gekozen omdat je dit echt onder alles kan dragen. Ik ben voor de allrounder gegaan." 

NATHALIE: "Wauw, wat een mooie collectie. Normaal zijn huidskleurige tinten niet echt mijn ding, maar deze kleuren shapewear vond ik wel mooi. Ze zijn eerder poederkleurig en dit past wel mooi bij mijn bleke huid. De kanten accenten geven ook supervrouwelijke touch." 

Wat is jullie favoriete stuk uit de collectie? 

RUTH: "Het witte kleedje vind ik puur visueel het mooist. Maar omdat ik veel witte stuks in mijn kast heb hangen, ben ik toch voor het huidskleurige setje gegaan. Superhandig!" 

NATHALIE: "Het beige kleedje dat ik draag op de foto's is mijn absolute favoriet!"

Vinden jullie deze shapewear date-vriendelijk? 

RUTH: "De huidskleurige bh zou ik zeker aandoen op een date, maar het langere broekje vind ik iets minder dateable. Dit is echt een heel functioneel stuk en daarom iets minder sexy. Maar je kan er zeker nog een extra sexy broekje onder dragen en dan het shapewear broekje opbergen op - uhum - meer cruciale momenten." (lacht) 

NATHALIE: "Het kleedje dat ik draag op de foto's is zelfs perfect om te dragen op een date. Je figuur ziet er sexy uit, met of zonder kleren. Mijn vriend vindt het zeker niet erg dat ik dit aandoe." 


Waarom zouden jullie je lezeressen en de Belmodo lezeressen aanraden shapewear te dragen? 

RUTH: "Ik raad iedereen aan om shapewear te dragen onder bepaalde kledingstukken. Het maakt gewoon alles veel strakker, het lijkt alsof je 3 uur bent gaan fitnessen. Zeker bij kleedjes en lossere kledingstukken zit alles gewoon op z'n plaats en geeft het je een zelfzeker gevoel." 

NATHALIE: "Het is gewoon echt mooier om shapewear te dragen onder bepaalde stuks. Mijn mama trouwt bijvoorbeeld binnenkort en heeft een mooi kleedje gekocht hiervoor. Dit was gewoon niet mooi met de lingerie die ze eronder aanhad. Maar met shapewear, was het gewoon af."

Ruth koos voor een lange high waist taillebroek uit de Second Skin Sensation lijn: € 39,95 & een bh uit de Beauty Sensation lijn van Triumph: € 44,95. 


Nathalie koos voor het huidkleurige kleedje ( € 74,95) en bh (€ 49,95) uit de Beauty Sensation lijn van Triumph

Neem zeker ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Triumph om de hele collectie te zien. 

Shapewear: Triumph. 
Foto's: Dirk Alexander.

page loaded