Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sweet & exotic Accessories

Door Angelique op 15.04.2014

Flanel en Honeylon is het accessoire label van 2 Belgische zusjes. Ellen en Kim van Eccelpoel raakten tijdens hun reizen naar het verre Oosten geïnspireerd door het kleurrijke Azië. Als dochters van de kapitein van het beroemde Mercatorschip hebben ze altijd al een big love gehad voor al wat te maken heeft met reizen, ontdekken en dromen. 

Dit charmante merk weerspiegelt hun lust for life, creativity, avontuur en mode. Het is op en top Belgisch en handmade with love. Ze leggen de nadruk op kwaliteit en finishing touch én geven zelfs een levenslange garantie mee met je aangekochte tas. 

Van elegante clutches tot grote shoulder bags, ze worden allemaal gemaakt in het Belgisch atelier! Flanel is vooral de fashion baby van Ellen van Eccelpoel. Jarenlang was ze styliste en nu weerspiegelt ze haar love for fashion in het maken van handtassen, lederen accesoires en zachte sjaals in wol of zijde

De lederen heuptasjes kunnen ook als avondtasje gebruikt worden én aangepast aan je nieuwe outfit per seizoen, want het lederen flapje is gewoon afneembaar! Zelf is ze net als zusjelief Kim helemaal geïnspireerd door Zuidoost-Azië en heeft een voorliefde voor authentieke, natuurlijke materialen. 


Kim maakte de carrièreswitch van foodie en cateringspecialist naar schoenontwerpster. Dit gebeurde tijdens 1 van zo’n exotische reizen. Haar little holiday werd met een week verlengd en ze leerde bij de locals in Indonesië hoe je op ambachtelijke wijze schoenen maakt. Shortly after that verscheen haar 1ste collectie.

Ze zijn écht de eye-catchers van de Honeylon collectie. Er zijn very cute bootschoentjes, maar ook kleurrijke ethnisch-geïnspireerde sandaaltjes en juweeltjes, wollen mutsen en T-shirts of tops met prints. Valt het golden seapony-tje je ook op? Het zwemt doorheen de hele accessoirelijn. Cute, exotisch, ethnisch en cheerful? Oh yes Honeylon & Flanel, you’ve got us hooked!

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded