Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Op de koffie met ... Axelle Red!

Door Koen op 15.04.2014

In alle geheim heeft ze eraan gewerkt ... en gisteren verstomde ze de Belgische pers met de onthulling van haar #myspecialproject. Axelle Red lanceert een capsulecollectie bij JBC! Zo komt ze in een zeer impressive rijtje te staan met Alice Temperley, Walter Van Beirendonck, Mika en Jani Kazaltsis.

Dat miss Red een hart voor mode heeft, wisten we al, denk maar aan haar persoonlijke tentoonstelling in het Modemuseum van Hasselt. Een kleerkast vol Belgische ontwerpers en een internationale zangcarrière zorgen natuurlijk voor heel wat inspiratie. En waar kan je die beter in kwijt dan in le fashion, n'est-ce pas? wink

De AED studio's in Lint stonden gisteren volledig in het teken van Axelle's collectie. De genodigden wachtten vol spanning in een televisiestudio totdat het spektakel zou losbarsten. En wat voor spektakel! Een 360° videocatwalk, opgenomen op the one and only Route 66. Impressive!

Op de beats van The Sore Losers maakten we kennis met de Axelle Red for JBC SS2014 collectie. Die bestaat uit typische silhouetten die recht uit de zangeres haar kast zouden kunnen komen. De stijl is zeer Americana en chic. Je waant je meteen in een Amerikaanse diner, wachtend op jouw trucker, die je elk moment mee on the road kan slepen ... Natuurlijk blijf je wel cool met de stoere slangenprint en ben je geen katje om zonder handschoenen aan te pakken met de jeans jumper of het metallic rokje.

Let's talk fashion!

Na de collectiepresentatie maakte miss Axelle Red eventjes tijd om een babbeltje te slaan en dat delen we natuurlijk graag met jou, my dear Belmodo lover!

1st en vooral: proficiat. Hoe voelt het nu om je eigen collectie te hebben?

"Het is plezant maar het is maar een minicollectie hè. Neenee, het is leuk, ik vind het heel leuk. Ik hoop dat het gaat verkopen, dat zou mij het meeste voldoening geven. Ik verdien niet meer wanneer het morgen verkoopt, maar het zou leuk zijn mocht het verkopen."

Je hebt ook met veel mensen moeten samenwerken voor deze lijn, hoe ging dat?

"JBC heeft me echt carte blanche gegeven, ook een hele productie en al die mogelijkheden. Langs de ene kant is dat fantastisch, maar aan de andere kant heb je ook met zo veel verschillende mensen te maken en zo gaat het altijd uit je handen. Maar iedereen heeft supergoede bedoelingen en echt iedereen heeft met hart en ziel meegewerkt en dat is keileuk, maar dat is toch altijd met veel ... Als ik een album maak, zit ik ook met veel mensen te werken, maar dat is dan toch een kleiner team. Ik mocht wel altijd het finale woord hebben, dat is fantastisch natuurlijk. JBC staat voor kwaliteit en ik heb ook heel veel respect voor hen. Daarom dat ik ook met hen wilde werken. Maar, het is voor een groot publiek en dat is niet altijd evident te combineren met hoe ik de kleren zie en hoe ik die echt wil voor die ultieme afwerking. Maar ik heb gewerkt alsof ik een collectie aan het maken was voor mezelf."

Wie wil je eigenlijk bereiken met deze collectie?

"Awel ja, dat is hetgeen wat ik op voorhand niet goed wist, want voor mij moest het zijn voor iedereen. Nu weet ik wel dat het core publiek van JBC niet alleen kinderen en jeugd is, maar ook vrouwen boven de 35 jaar. Dus die kleren moesten ook wel goed zijn voor anderen. Ikzelf kleed mij leeftijdsloos en voor mij zijn kleren ook leeftijdsloos. Ik vind dan ook dat bijvoorbeeld de jumpsuit perfect gedragen kan worden door iemand van 50 of 60. Combineer hem met een chique zijden sjaal, een zwart vestje en mooie schoenen en je bent chique."

De collectie is niet alleen voor volwassenen, maar er zitten ook stuks voor kinderen bij, was dat jouw idee?

"Ik had onmiddelijk het idee om ook kinderkleding te maken, maar ik dacht: alleen voor meisjes, 'girls are the future,' zei ik dan. Maar ik had eigenlijk voor mannen ook wel dingen kunnen maken. Ik heb al superveel mannen gehoord die zeiden: 'Ik wil dat pak!' (lacht)"

Door wat heb je je eigenlijk vooral laten inspireren?

"Door wie ik altijd ben geweest, eigenlijk. Ik ben altijd Americana geweest. Dat is mijn stijl altijd geweest omdat dat mijn muziek dat. En ik heb altijd een soort van eenvoud gezocht in kleren. Zelfs wanneer ik Maison Martin Margiela draag, dan draag ik dat nog altijd eenvoudiger dan dat het vroeger was in zijn extreemste vormen. Ik draag die stukken dan wel soms alleen ofzo. Niet gecombineerd, niet de total look, ik behoud altijd wel een zekere chique."

Heb jij eigenlijk stijliconen waar je naar opkijkt?

"Ooh, dat zijn muziekanten, artiesten, films. In deze collectie zit bijvoorbeeld ZZ Top. Maar er zit zo veel in, zo veel films. Je kan er invloeden in zien van Tarantino, David Lynch, ga zo maar door ... "


Belmodokoen met Axelle Red.

De collectie Axelle Red for JBC ligt nu in de winkels en is ook online te verkrijgen. So hurry up!

Foto's © JBC en Belmodo.

page loaded