Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hoe draag je ... nude?

Door Lien op 06.04.2014

Dirty minds, klik gauw verder want nee nee, het gaat hier niet over ons in onze pure ... Integendeel zelfs, we hebben het over 1 van de grootste trends voor deze lente en zomer: de nude look!

De kleur nude is niet alleen romantisch maar staat ook heel erg stijlvol. Het enige probleempje dat zich stelt, is dat het gevaar wel enigszins bestaat dat je er gaat uitzien als een soort beige mossel - not really our cup of tea ...

Maar geen nood, wacht nog even met panikeren, want met onze tips kom jij als een straaaaalend stukje lekkere zalm voor de dag. Yummyyy!

1. The vintage way


© The Blonde Salad.

Wanneer je aan huidskleurige tinten denkt, is dit waarschijnlijk 1 van de 1ste dingen die jou te binnen schieten. En gelijk heb je ook, want zacht roze is de ideale basiskleur voor een vintage look.

Wat oversized accessoires erbij (was Chiara's giga Chanel riem je al opgevallen?), stoere platforms en een hippe zonnebril in vlindermontuur: it's all you need om deze zomer de straten onveilig te maken.

2. The Kardashian way

The Kardashian way, daarmee bedoelen we niets minder dan de head to toe look, beter bekend als de "los erover"-manier! Wanneer Kim, Khloé en Kylie voor nude gaan, dan gaan ze er ook wel echt voor (en dan laten we alle sekstape-gerelateerde insinuaties nog achterwege).

En je kan zeggen wat je wilt over de Kardashian Klan, maar zo'n jumpsuit in zacht roze of lichtbeige, het staat verdorie toch wel goed he ... Of Kims signature crop top meets figure hugging pencil skirt: heel erg fashion forward!

3. The top half wayYup, Riri got the memo ...

Als de volledige kop tot teen outfit in nude jou toch wat van het goede te veel is, dan kan je er ook altijd voor opteren om enkel je top half in nude te hullen. Een chique nude bloes en een huidskleurige blazer in combinatie met een witte top en je favoriete skinny jeans: bingo!

4. The cutoff combo way


Het zal je misschien verbazen, maar het perfecte item om je nude blazer mee te combineren, dat zijn absoluut de korte vintage Levi's shortjes!

Gooi daar nog een stoer ecru paar All Stars onder, wat gouden ringen om je vingers en hup, you're ready to go! Jij kleine hipster!

5. The maxi / midi skirt way


Naar mijn - bescheiden - mening de meest klassevolle manier om nude tinten te dragen, is in de vorm van een superhippe midi-skirt, of vooruit dan, een flowy maxi-rok mag ook!

Weerom gecombineerd met neutrale tinten, fris wit of stoer zwart, losse haren of een lieve hoge dot: je kan er eigenlijk alle kanten mee op! En goed nieuws, deze look is ook heel erg festival proof. Stijlvol shaken in de modder? Euh ... yes please!

Kortom: do's en donts

DO:

1. Combineer verschillende texturen voor een spannende look: breisel, zijde of nude leder - in combinatie maken ze elkaar nog mooier!

2. Heel erg belangrijk: stem je schoenen af op je outfit. Kies bij voorkeur voor een even nude exemplaar (voor de rijkerds onder ons, Christian Louboutin lanceerde net nog een hele huidskleur collectie, met een pump voor elke mogelijke huidtint!), al staat goud ook verrassend mooi. Of heel simpele zwarte strappy sandalen, ja, die ook!

3. Een beetje decolleté mag, want een hele huidskleurige outfit kan heel erg braaf ogen. En de buitenwereld zo misleiden, dat zou niet lief zijn van ons natuurlijk ...

4. Pas je make-up aan aan je nieuwe outfit. Dit wil zeggen: glossy lippen, zachte oogschaduw, goed aangezette wenkbrauwen en straffe mascara, meer heb jij niet nodig om te stralen!

5. Layer, layer, layer: een nude doorschijnende blouse onder een cropped sweatshirt en bam! Je ziet eruit als een ware fashionista!

DON'T:

1. Zorg ervoor dat je outfit niet te saai wordt. Dit kan je vermijden door te spelen met verschillende texturen en meerdere tinten nude.

2. Let op je kleurenpalet. Er is een groot verschil tussen mooi, zacht roze en lichtbeige, en het griezelige beige dat je meteen terugkatapulteert naar oude kuisvrouwen en hun bijpassende huidskleurige panty's. Brrrr ...

3. Over huidskleurige panty's gesproken, die zijn NOOIT oké. Echt nooit. Trust me.

4. Hoewel het al vaker geprobeerd is, in het algemeen staan fluo kleuren niet mooi bij nude. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar als jij zeker wilt zijn van een stijlvolle look, dan blijf je steevast in de earthy colours: zwart, wit, muisgrijs, you get the picture.

5. Misschien een weggevertje, maar nude stofjes zijn meestal een beetje see-through. Ga dus voor goede lingerie in ... huidskleur, wat anders? (Oh ja, indien jij je nude look aan wilt voor een steamy date, stop voor de zekerheid ook maar wat mooier ondergoed in je tas, al had je daar zelf waarschijnlijk ook wel al aan gedacht. Taught you well, tijgertje!)

page loaded