Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Houten accessoires here to stay!

Door Koen op 30.03.2014

We zagen het eerder al ... duurzame accessoires als houten iPhone en iPad hoesjes, trendy houten horloges en fashionable houten zonnebrillen. De trend van het natuurlijk accessorizen domineert al een tijdje de interieur- en lifestylewereld, maar wordt nu ook als fashion statement aanschouwd.


Givency Obsedia Minaudière wood-effect calfskin leather (links) en Isabel Marant "Tamara" clog (rechts).

De hip en trendy accessoires zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en veroveren beetje bij beetje fashionland. Van streetstyle tot de runway, hout it hot! Designers combineren hun SS2014 look steevast met wat houten shoewear en accessoires - van houten wedges, clutches en platforms tot de comeback van de felbesproken “clog” (you either love it or hate it) - hout is back and here to stay!


Miroslava Duma wearing "wooden diamonds" by Vika Gazinskaya.

Diane von Furstenberg toont hoe het moet. Zij introduceerde de houtprint in haar catwalkoutfits en doopte ook haar accessoires onder in de trend!

Voor wie zich nog geen houten shades heeft aangeschaft of wie zijn outfit wil pimpen met een houten bow-tie? Neem alvast een kijkje op de website Van Hout! De Nederlandse online shop werd in mei vorig jaar opgericht en draait sindsdien op volle toeren.

Zeg adièu tegen plastiek en edelmetaal en kies dit seizoen resoluut voor een houten exemplaar. Je vindt er een ruim assortiment aan iPhone cases, iPad covers, horloges, vlinderdasjes en manchetknopen, allemaal handgemaakt en duurzaam voor de natuur. Want voor elke boom die nodig was om de producten te produceren, planten ze er 2 in de plaats terug! Uit het goede hout gesneden dus! 

Met medewerking van Paulien Eerebout. 

page loaded