Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Haute Scarf Couture

Door Bieke op 24.03.2014

Remember Haustier? Dit puur Belgisch merk brengt finally een sequel collectie uit! Enter the dreamworld van ontwerper Lodewijk Joye uit modeparadijs Antwerpen. De 6 zijden sjaaltjes zorgen voor een surrealistische droomatmosfeer in een modern hoesje. Hij combineert grafische skills én architectuur in de vorm van zachte sjaaltjes in candy kleurtjes, een streling voor de hals!

Zo heb je het Daydream II sjaaltje met zwevende balonnen. Daarnaast heb je de Il Monumento, Continue en Super Shadow scarfs die geïnspireerd zijn op het Superstudio collective uit Firenze uit de 60'sIl Monumento stond symbool voor het rebelse art clubje uit 1969. Dit was de inspiraatie voor het ontwerp van de gelijknamige sjaal!

Een monochroom rastermonument vormde toen het symbool voor hun kritiek op de modern design rules uit die tijd. Het rasterelement is in het sjaaltje verwerkt met vele grafische vlakken in dreamy colours.

Maar, de sjaals zijn ook van super high quality. De prints worden digitaal uitgevoerd op chiffon stofjes, all homemade in Europe! Lodewijk Joye zelf, is een joyful designer. Hij ontwerpt ook boekcovers, doet aan textielontwerp en verzorgde zelfs prints voor Ann Demeulenmeester en Christophe Coppens.

Te koop via de webshop van Haustier en enkele geselecteerde verkoopspunten. 

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded