Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De sokkentrend keeps on going

Door Koen op 22.03.2014

Kousen hoeven helemaal niet saai of simpel te zijn en dit werd al meermaals bewezen. Van de hipster scene over de streetstyle tot de runway ... iedereen volgt de sokkentrend.

Sokken zijn als het ware verhoffen tot de kunst, het design. Niet alleen maken ze een duidelijk statement, ze zijn ook echte eye-catchers!

Zo kent iedereen het kousenmerk “Happy Socks” dat de wereld veroverde met zijn kleurrijke en fantasierijke motieven. Spreading the happiness door een alledaagse essential om te toveren in een kleurrijk designstuk.

Kousen zijn vandaag unisex en bestaan in allerhande leuke kleurtjes, gekke prints en gewaagde combo’s.

Belgisch merk Black&Blanche inspireerde zich op onze eigenste Miss T. en vernoemde 1 van hun trendy kousen naar de fashionista, de “Tiany Twins” (hieronder rechts). Ook Sock You is een kousenmerk van Belgische bodem die de trend helpt verder te zetten. Instant happiness die je voetjes alvast fashion proof maken.

Waar sokken vroeger meestal als accessoire vergeten werden, zijn ze vandaag niet meer uit de garderobe weg te denken. Vaak wordt de kous als startpunt genomen bij het creëeren van de perfecte look en dat niet zonder reden, want er zijn tal van motiefjes te vinden als bolletjes, streepjes, figuurtjes en paisley print. 

Dus ben je nog steeds niet mee met deze happy trend en durf je het aan wat craziness over je voetjes te schuiven? Hier alvast wat überhippe sokkenbrands to keep you on trend: Happy Socks, Paul Smith, Polo Ralph Lauren, Ted Baker, Topshop, Sock You en Black&Blanche.

Met medewerking van Paulien Eerebout. 

page loaded