Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion meets interior

Door Koen op 21.03.2014

Mode en interieur worden gecombineerd in een nieuwe samenwerking. Modeontwerper Bruno Pieters creëert voor Levis Ambiance 4 nieuwe kleuren, een grijswit, pastelroze, pastelgroen en een pastelgeel. De kleuren zijn zacht, rustgevend en tijdloos.

Levis Ambiance stelt naast de collectie van Bruno Pieters nog 4 andere thema’s voor: Intense helderheid vol energieke kleuren, eindeloze eenvoud is neutraal en ingetogen, klassieke luxe is een rijk kleurenpalet met metallic tinten en hedendaagse romantiek bevat zowel aardetinten als frisse kleuren. Elk thema heeft zijn eigen persoonlijkheid.

"An interior is the natural projection of the soul." - dixit Coco Chanel -

Maar Levis heeft nog meer plannen. Het merk werkt aan een tijdelijke belevingsruimte in Brussel. Levis Ambiance House in Brussel. Het wordt een creatieve hub voor de fashionista’s en arty people. In Brussel zal je terecht kunnen voor workshops, trendlezingen en advies. Er komen ook creatieve projecten met young designers and take-overs door bloggers and fashion people. Op de beneden verdieping van Levis Ambiance House komt een hippe koffiebar.

Wij hadden geluk, want wij mochten eventjes met mister Bruno Pieters babbelen over zijn samenwerking met Levis.

Je hebt een collectie voor Levis ontworpen. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?

Levis heeft me gevraagd om een kleine collectie te ontwerpen. Het is leuk om terug een creatieve uitdaging aan te gaan en een opdracht te aanvaarden na lang voor mezelf gewerkt te hebben. Ik ben ook graag bezig met interieur. Het is voor mij belangrijk dat het niet op dieren getest is en zo duurzaam mogelijk is. Als ik iets doe, wil ik dat het zo veel mogelijk volgens mijn waarden is, in hetgeen dat ik geloof. Ik heb aan Levis gevraagd of het mogelijk is om ecologische verf te maken. Maar er is momenteel nog geen vraag naar.

Waarom heb je precies voor deze kleuren gekozen?

Ik dacht aan wat ik zelf zou kiezen. Ik ben een jaar geleden terug naar Antwerpen verhuisd na 3 jaar in Parijs gewoond te hebben. Ik was juist bezig met m'n eigen interieur op dat moment en met welke kleuren ik daarvoor zou kiezen. Ik hou van tinten die tijdloos en rustgevend zijn, die ik lang graag ga zien. Ik ben niet zo voor felle kleuren. Ik heb een voorstel gedaan van vrij neutrale tinten. 

Is er een verschil tussen ontwerpen voor interieur dan voor mode?

Als ik aan men interieur denk, wil ik iets dat ik lang graag blijf zien. Bij mode is het elke 6 maanden iets anders. Dat is bijna het omgekeerde voor mij. Een interieur geeft je persoonlijkheid weer zoals mode, maar mode gaat sneller. Want ik verander toch niet zo snel van interieur.

Kan je enkele tips geven aan onze surfers?

Doe het niet te vlug, bekijk het als work in progress. Blijf opbouwen en aanpassen. Je moet niet direct alles veranderen maar je kan verder ontwerpen met nieuwe objecten en kleuren. Laat het evolueren. Ik vind het leuk om daar mee bezig te zijn, een plek gezellig maken, het is veel persoonlijker. Je moet niet te vlug alles ineens willen, doe jezelf het plezier om er rustig over na te denken.

Je zet nu je 1ste stappen in de interieurwereld. Heb je nog ideeën in die sector?

Ik heb geen verdere projecten gepland in de toekomst. Maar ik denk er soms aan om meubels te ontwerpen, dat lijkt me ook wel leuk. Maar ik ga dat niet alleen doen en momenteel zit er nog geen samenwerking in.

Honest By bestaat 2 jaar, wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil gewoon verder blijven doen wat ik graag doe. Dat is belangrijk voor mij dat ik die vrijheid heb. Werken is zo een groot deel van je leven, je moet het graag doen.

Klaar om ook je interieur een nieuwe boost te geven. Laat je dan zeker inspireren in het Levis Ambiance House, Brouckèreplein 4 in Brussel van woensdag 2 april t.e.m. zaterdag 31 mei 2014, telkens op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 18:00. Maak van je thuis je eigen wereldje. De nieuwe Ambiance kleuren zijn vanaf april te verkrijgen in de Levis verkooppunten. Voor meer info kan je de website raadplegen.

Met medewerking van Ellen Aernouts.

page loaded