Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Streetstyle with Nordic look

Door Koen op 16.03.2014

We hebben een leuk merk in Nederland gespot, AMATØR. Het fashion brand is opgericht door Eline Starink in 2011. Eline is opgegroeid in Noorwegen maar verhuisde nadien naar Amsterdam om verder te studeren. Na haar studies richtte ze haar label AMATØR op omdat ze iets miste in de modewereld: eenvoudige kleding die toch je persoonlijkheid naar buiten brengt.

AMATØR is geïnspireerd op streetstyle met een grote dosis Scandinavische input. Wat resulteert in een cleane en moderne lijn met een rebels randje. De stijl van AMATØR is mooi door het not perfect zijn.

"De naam AMATØR is opgedragen aan mijn kleine broer Christian. Hij is geboren met het down syndroom. Voor de buitenwereld heeft hij zijn beperkingen maar in zijn eigen wereld beleeft hij grootse avonturen. Zijn doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig en zijn optimisme is grenzeloos. Iedereen heeft imperfecties en we zien er beide de schoonheid van in. The beauty of being an AMATØR." - vertelt Eline Starink -

Voor SS2014 komt AMATØR met een verfijnde streetstyle collectie met sportieve details. Het kenmerkende zwart-wit van AMATØR wordt gecombineerd met frisse pastelkleurtjes. In de collectie zitten veel leuke items. Een prachtige bomberjacket met print en een pastelroze blazer die je perfect kan combineren met een boyfriend jeans. Er zijn ook prachtige business suits in de collectie. 

AMATØR is goed op weg om Nederland te veroveren en begint ook internationaal haar 1ste successen te boeken. For the AMATØR lovers, Je kan het merk in België verkrijgen bij Your en Enes.

Met medewerking van Ellen Aernouts.

page loaded