Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Team Belgium for the win!

Door Koen op 14.03.2014

C&A lanceert dit jaar de 2de editie van de Re-Image Design Challenge and we’re excited to say the least, waaaaaant opnieuw is er een Belg in de running!

Design en style zijn altijd al van groot belang geweest bij de Nederlandse modeketen en dus is C&A altijd op zoek naar wat nieuw is aan de designhorizon.

Het alomgekende modebedrijf roept 8 uiterst getalenteerde up-and-coming designers doorheen Europa op om het verleden te herinterpreteren om zo de toekomst te inspireren.

Concreet worden de finalisten uitgedaagd een iconisch C&A stuk te herontwerpen én dit op een duurzame manier. De keuze bestaat uit 9 iconische outfits uit de C&A geschiedenis, bestaande uit 3 verschillende categoriën: dresses & skirts, jackets and pants!

Sustainable materials zijn ab-so-luut key binnen de wedstrijd en dit met een serieuze knipoog naar het milieu.

Na de Belgische triompf van sir Tom Van der Borght in 2013, refresh your memory door het verslag hier te lezen, maakt ook dit jaar een Belgische designer kans op de overwinning!

Katrien Van Hecke werd verkozen tot dé finaliste uit België en moet daarvoor opboksen tegen Nina Kepplinger (Oostenrijk), Claudine Ivari (Frankrijk), Christian Bruns (Duitsland), Natalie de Koning (Nederland), Michael Hekmat (Polen), Elisabet Vallecillo & Javier Blanco (Spanje) en Niyazi Erdogan (Turkije).

"I strongly believe in an individual alternative approach with a young and dynamic spirit that distinguishes me from the mainstream. Every garment can be seen as an individual object." - dixit Katrien Van Hecke -


Foto's uit Katrien Van Hecke's portfolio. 

C&A heeft een zeer rijke designgeschiedenis van 173 jaar en heeft veel nieuwe ideeën geïntroduceerd in de high street fashion. En plus is de modeketen globale marktleider in het gebruik van biokatoen en creëert het meer organische kledij dan gelijk welk ander bedrijf ter wereld. Respect! Ook Katrien werkt uitsluitend met duurzame producten waardoor de C&A Challenge right up her alley is!

Benieuwd wie alle finalisten zijn? Hieronder stellen we ze graag aan je voor!


Alle finalisten op een rijtje.

De 8 finalisten verschijnen online op de C&A Facebookpagina en de website. De winnaar wordt eind april via online voting verkozen en gaat naar huis met a lot of media attention - via online films - én een PR Media pakket t.w.v. € 50 000 ,- ... jawadde!

So gooooood luck Katrien, go team Belgium and keep those fingers crossed!

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded