Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Klassiek én revolutionair!

Door Angelique op 11.03.2014

Nicola Formichetti ontwerpt zijn 1ste capsulecollectie bij Diesel en brengt zo een tribute aan het DNA van het merk door elementen op te zoeken in het archief van 35 jaar oud! Hij brengt history back to life met zijn revolutionaire campagne. Het is een soort hommage, vertelt de nieuwe artistieke directeur.

Denim en leder zijn de thema’s en representeren in 45 stuks ready-to-wear apparel, denim, lingerie en accesoires. De denim capsule werd al in november gelanceerd, maar nu  is het tijd voor de leder tribute.

Er is patchwork aanwezig, maar ook metal shapes, buttons en ankers. Ook aan la bella Italia wordt er een hommage gehouden, want de rode, witte en groene knopjes worden hier en verwerkt.

Om de campagne een moderne touch te geven, werken ze samen met fotograaaf Nick Knight en new media creatievelingen die ervoor zorgen dat er ook apps en sociale media worden geïntegreerd. Zo wordt DIESELTRIBUTE een ode aan het verleden, door de revolutionaire new media. Classic én rebels. Diesel is doing it again!

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded