Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Filles à Papa: too cool for school

Door Tiany op 04.03.2014

Met Filles à papa’s nieuwe spring/summer collectie wil het label teruggrijpen naar de college years en daarbij een dualiteit oproepen tussen de stricte opleiding en de onverschilligheid van de rebellious teen

De regels brekend, vertegenwoordigt de nieuwe Filles à papa muse haar look als modelleerling. 

Ze draagt items, gekozen uit de eigen garderobe, met een zekere chutzpah en nonchalance. Zo weigert ze zich neer te leggen bij het dictatorschip of styles.

Blazons, emblemen en het uniformsilhouette zijn de rigueur, maar worden vertaald en overschaduwd door de ‘coolitude’ die zo eigen is aan het merk.

Het flashy ruitjespatroon is licht en transparant, terwijl de punk tartan meer sophisticated moet lijken met zijden organza.

De namen van uitdagende cocktails, ook Miss T. zweert bij een Bloody Mary, accentueren de sexy badmode, geborduurde sweatshirts en boyfriend jeans, waarbij alle craziness van een Miami spring break wordt opgeroepen. 

De uitgesproken waaier aan kleuren lijkt te spelen met het contrast die de zachte pastels - als lichtroze, zeegroen en wit - doen samensmelten met de meer flashy en intense tinten, als British Scottish en pure black.

Een world map transfer print komt terug in verschillende stukken, spelend met de gedachte van grenzeloos reisplezier. De stoffen zijn comfortabel en just right

Als key signature element worden sequins gezien als versiering voor de hooded sweaters, lumberjack shirts en calf-length skirts.

De volledige SS2014 collectie is o.a. online te verkrijgen via www.fillesapapa.com

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded