Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 zomertrends gespot bij COS

Door Bieke op 03.03.2014

Dit seizoen stelt COS een speels en jong modebeeld met gedurfde vormen en zachte kleuren voor. Fris en dynamisch is waar het om draait deze lente! 

Storytelling zit vervat in de materialen, of het nu de glanzende, zijden nylons zijn of de perfecte papierachtige witte popeline, COS neemt ons mee op sleeptouw in de wondere wereld van sheer, shiny silk en suède stoffen.

Als inspiratiebron zien we de zee - van de doorzichtige oppervlakken tot de sci-fi wereld van de diepte - doorheen de collectie. Blauw in al zijn verschillende tinten en facetten neemt de overhand in het verhaal.

Contrasterende kleuren en een duidelijk omlijnde snijtechniek bepalen mee de sfeer van de stukken die heel draagbaar en optimistisch minimalistisch zijn.

Vormgeving staat duidelijk op de voorgrond. De ene keer gaat het om een spel van volumes,  de andere keer gaat het om subtiele vormelementen die de tops en jurken een sportieve touch geven. 

Elegante klassiekers krijgen een hedendaags karakter en doorschijnende lagen voegen lichtheid toe. De uitgekiende snit en materialen geven de kledingstukken een 3de dimensie.

Van een golvende T-shirtjurk met kimonomouwen tot een kraakwit hemd in popeline met technische mouwen, eenvoud is de boodschap! Ook accessory-wise blijft de lijn van eenvoud en elegantie doortrokken. 

Kortom pastels are back and here to stay! Optimistisch minimalistisch all the way! Transparantie in laagjes en blauw blijft veroveren. And to finish it all off ... eenvoudige, elegante statement accessoires to complete your overall-look!  

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded