Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Get to know Nanushka!

Door Koen op 20.02.2014

Not so long ago ontdekten we bij Belmodo het Hongaarse merk Nanushka. Het merk, vernoemd naar de childhood nickname van de hoofdontwerpster Sandra Sandor, heeft een sterk bohemian kantje. Zoals ze het zelf omschrijft: a comfy brand for the contemporary womon, perfect dus voor de urban nomad. Toen de talented lady in Antwerpen was, interviewden we haar om meer te ontdekken over de wondere magical world van Nanushka.

Je bent geboren in Budapest en na je studies aan de London College of Fashion keerde je terug naar je hometown om daar je eigen collectie te beginnen. In welke mate heeft de stad een invloed op je ontwerpen?

To be honest, ik ben heel vaak geïnspireerd door mijn reizen. Maar Budapest definitely has an influence. De SS2013 collectie was op een Hongaars folk-thema gebaseerd. It's about a children's tale waar een prinses gered wordt door een prins. Deze thematiek werd symbolisch getransformeerd naar prints. Unravel the story door te kijken naar de verschillende fabrics van de collectie. I’m more a global brand, dus mijn ontwerpen zijn niet puur toegespits op de Hongaarse markt.

Is er een terugkerend thema in je ontwerpen?

Elk seizoen is something totally different, we kiezen telkens voor een nieuw thema. Maar the symbolic approach is zeker iets dat altijd terugkomt. Achter elke collectie zit een verhaal. Deze worden dan metaforisch vertaald naar de designs. Eigenlijk bezitten alle stories iets spiritueel. Mijn inspiratiebronnen moeten zeker en vast een dieper aspect bezitten. Otherwise they wouldn’t stimulate enough.

Wat is het verhaal achter de huidige SS2014 collectie?

Voor spring-summer heb ik voor het mythologische verhaal van Eurydice gekozen. Ook was ik erg geïnspireerd door de Franse woodblock printing artist Paul-Jacques Rowley. Hij is opgegroeid in Azië en dat heeft een grote invloed gehad op zijn kunst. Zo maakte hij een werk gebaseerd op de tribal people uit micro-Azië. Ze zijn daar van head to toe getatoeëerd. 1 van de prints in de SS2014 collectie legt de link naar die tattoos. Wij ontwerpen onze eigen textielen en prints. Het kleurenpallet van de Franse artiest werkte ook zeer inspirerend.

Hoe zou jij de Nanushka vrouw omschrijven?

De Nanushka woman is iemand heel stijlvol, ze is modebewust maar absoluut geen fashion victim. Ze heeft a daring personality die via haar kleren toont wie ze is.

Hoe ziet de toekomst van Nanushka eruit?

I hope dat Nanushka a well-established brand kan worden dat ze in elke grote modestad kennen.

Thank you so much voor het interview Sandra! Willen julie meer ontdekken over Nanushka? In België is the brand for sale bij Jade in Hasselt, Smets in Brussel en Renaissance & Baby Beluga in Antwerpen.

Met medewerking van Fran Labarque en Maya Bogaert.

page loaded