Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Chanel Fashion Machine

Door Tiany op 18.02.2014

Het Franse modehuis Chanel staat met haar Spring-Summer 2014 Pre-Collection voor 1 keer niet in het teken van de klassieke regels van de fashion etiquette.

Chanel goes futuristic! De campagne heeft de sfeer van Andy Warhol’s The Factory, maar ook van de duurste Duitse film uit de geschiedenis, Metropolis van Fritz Lang. Karl kent duidelijk zijn klassiekers.

In het filmpje zien we de modellen Lindsey Wixson, Soo Joo, Jamie Bochert, Nadja Bender en Ming Xi in duistere, maar luchtige silhouetten. Terwijl ze door een creepy science man worden gefabriceerd tot real life gloomy poupées.

De sfeer is helemaal futuristisch, mysterieus en industrieel. Maar zelfs onder het stof en tussen de roestende machines zien de modelletjes er nog steeds even elegant en zelfs intrigerend uit in hun little black dresses en klassieke, pastel mantelpakjes

Chanel is ook wel een modemachine, maar ze produceert enkel stijlvolle couture en gaat nooit de rook in met haar exclusieve campagnes

Met medewerking van Angela Donskaia

page loaded