Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Relaxed in the day, Chic at night

Door Tiany op 07.02.2014

Ga vol zelfvertrouwen de lente en zomer in met River Island. Be unique, draag een relaxte outfit overdag en ga voor full-on chic ‘s avonds. De basic pieces zijn dit seizoen heruitgevonden voor een nog sterkere look. Het kleurenpalet is alvast veelbelovend met pastels, monochroom en de nodige pops of bright colour


De 1ste trend bij River Island is Sports Mono. Luxe street-style pieces worden gecombineerd met meer casual stuks om zo tot een minimale, cleane en moderne collectie te komen. Haal je inner Sporty Spice boven met doorschijnende panelled shirts en geperforeerde lederen shorts. Enkele injecties van metallics, grafische prints en zwart-wit brengen het geheel samen. Ga voor gladiatorsandalen met een quilted rugzak als accessoire. 

I’m a Barbie girl, in the Barbie World. Life in Plastic, it’s fantastic! Leuke en excentrische stuks geven een twist aan de gekende basics met de focus op texturen en technieken. Jacquard, crochet, laser detailing, het komt allemaal aan bod bij deze Classic Plastic trend. Neem een tripje naar Candy-land met sugarsweet pastels in contrast met pops of bright tones voor een hedendaagse vrouwelijke look.

Ook de Posh Spice-girls onder ons komen aan hun trekken met de Posh Pastels. De chic tailoring en flowy stoffen geven deze kleren een romantische, vrouwelijke vibe. Denk aan liefelijke kleurtjes als muntgroen, lichtblauw, lavendel en een roos kleurenpallet. Schattige accessoires als übercute mini blauwe satchels, gele court shoes en met snoep bewerkte juwelen zorgen ervoor dat je die girly-girl trend vol zelfvertrouwen kan dragen. 


Ben je meer een Rock ‘n Roll Chic? Ga voor de Tribal Grunge waar River Island edgy festival clothes voorziet. Geen lieflijk boho-meisje meer maar een full-on rocking girl. Steel je liefje zijn jeans, pin sequins op zijn polo shirt, channel Kurt Cobain met grungy T-shirt en yep you’re ready to go. Donkere metallics en moody textures zijn key.

Mix & match met prints en patterns voor een heuse Print Clash. Het regent kleuren met een knipoog naar carnaval. Tropische en Afrikaanse, geometrische prints volgen. Zwart-witte tube rokjes worden gedragen met kleurrijke tribal jackets. Ga wild met de oversized floral basketbaljurkjes.

Ten slotte is er nog de evening glam meets sporty, waar metallics hoogtij vieren. De uitdagende lamé jumpsuits zijn zeker en vast enkel voor de dare-devils onder ons. Chunky gouden juwelen doen ons terugdenken aan de 80's. Misschien een ideetje om je haar weer lekker wild te dragen? Anyway, genoeg keuze bij River Island het komende seizoen!

Foto’s © Nick Haddow.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded