Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MODA. Made in Italy: laatste kans

Door Koen op 07.02.2014

In het artikel MODA. Made in Italy lieten we jullie al kennismaken met de expositie MODA. Made in Italy in het Modemuseum Hasselt. Voor wie nog niet de kans heeft gehad om een Italiaans modereisje te maken doet dit best snel, want zondag 9 februari is het je laatste kans. Spring dus op je vespa en rep je naar Hasselt deze week, want dit wil je niet missen! 

Italië staat natuurlijk niet enkel bekend voor spaghetti en de paus, maar ook voor mode. Milaan is dan ook 1 van de fashion capitals van de wereld. In de expositie MODA geeft het Modemuseum van Hasselt een eerbetoon aan de Italian fashion van 1946 tot nu. De tentoonstelling is ingedeeld in 11 verschillende thema’s. Deze verwijzen naar elementen die typisch zijn voor de Italiaanse mode, zoals de couture stoffen, Rome en Film, kleermakerij, ... Je kan hier meer over lezen in dit artikel op Belmodo.

Genoeg redenen dus om dit weeken een bezoekje te brengen aan het Modemuseum van Hasselt. Wie er niet kan geraken, maar toch de Italiaanse modesfeer wil opsnuiven, kan het gelijknamige boek aankopen in het Modemuseum. Alle informatie kan je vinden op de website van het modemuseum

Met medewerking van Catherine Heijens. 

page loaded