Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Molto bueno x hartstikke goed!

Door Michael op 05.02.2014


Als er een smeltkroes bestaat waarvan je niet verwacht dat ze zal knallen, dan is het de mengeling van Italiaanse savoir-faire en Nederlands leiderschap. Meet het fashion label Garcia Jeans!

Belmodo trok naar Amsterdam op onderzoek. Om er kennis te maken met de Garcia legacy, de SS2014 collectie te checken én het enthousiasme en de gastvrijheid van het designersteam te ontdekken. 1 to remember!


De geschiedenis van het label begon in 1977 in Urbania in het hart van Italië. Daar werkten Maurizio en Isabel Garcia zich uit de naad om hun eigen modemerk uit de grond te stampen. Focus was het ontwerpen en produceren van een eigen jeanslijn.

Pas 2 jaar later raakten enkele Nederlanders er verdwaald en kruisten het pad van de familie Garcia. Een lovely encounter want al snel groeide dit uit tot een uitgebreide synergie met de klemtoon op jeans. In 1980 besloten ze om hun fashion label een klinkende naam te geven en daarvoor kozen ze voor de meisjesnaam van Isabel, Garcia.

Wat volgt, is een snelvaart aan stappen richting toekomst met het introduceren van een volledige collectie voor mannen en vrouwen in 1995 en het lanceren van een kidslijn in 1998. Ondertussen shop je Garcia Jeans wereldwijd in tal van eigen boetieks en multibrand stores. Check hier als je op zoek bent naar een verkooppunt.Op de tonen van ‘Happy’ van Pharrell Williams showde Garcia zijn SS2014 collectie voor hem, haar en de mini-me’s. Locatie was een bomvol fabriekspand in Amsterdam. Next summer kiezen vrouwen bij Garcia voor sexy, stoer, day & night en vrolijke kleurtjes. Denim blijft de belangrijkste trekker voor alles wat Garcia aanraakt maar laat je gerust verleiden door sterk destroyed en behandelde jeans hemdjes, rokjes, broeken en strakke perfecto’s. Ladies vullen er hun kast met printed T-shirts,  zacht fluogeel of hard rood. #musthave

Mannen trekken de kleurkaart chez Garcia voor deze zomer. Blauw blijft een topper, aangevuld met vuurrood en appelblauwzeegroen. Denk sportieve hemdjes, een classy polo tot een sexy zwemshort. Toe aan een nieuwe denim? Check Garcia, want voor € 89,99 heb je een nieuw zomers exemplaar.

Check hier de fashion show en ontdek de SS2014 collectie van Garcia Jeans:

Garcia Jeans, een duidelijk geval van molto bueno in de mix met hartstikke goed! We like!

page loaded