Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend report Amsterdam Fashion Week

Door Loes op 31.01.2014

Tijdens alle shows bij onze noorderburen in Amsterdam werd ik ondergedompeld in een bad van inspiratie, dromen en jong talent. Iedere show opnieuw werd ik wel verrast door het spektakel, de sterke collectie of de absurd mooie setting. Toch zie je bij veel shows parallellen. Like duh, hier worden de toekomstige trends geboren!

Wij brengen je 3 trends op een rijtje die jouw modehartje binnenkort sneller zullen doen slaan. I can hardly wait!

Welcome in Winter Wonderland

Opvallend was het overvloedige gebruik van all shades of white: kraakwit, sneeuwwit, ivoor of crèmekleurig wit. Steeds werd er met deze tinten een droomwereld gecreëerd. Shows met ijsprinsessen en koningen van de sneeuw. Romantisch, minimalistisch of absurd. In iedere stijl wordt het thema wel gebruikt en op een eigenzinnige manier vertaald.

Als meest duidelijke voorbeeld was deze trend te zien in de silhouetten van Winde Rienstra. Vloeiende stoffen, kleine glittertjes en lange, dramatische rokken. Ook de show van Maryme-jimmypaul werd afgesloten door een ijzig witte jas helemaal gemaakt van veren.

Maar ook bij Jef Montes, Dennis Diem, Mattijs, Maison The Faux en Supertrash was het onderwerp duidelijk aanwezig. Wit is alles wat de klok slaat en we lijken ons steeds in een nieuw sprookje te begeven. Dus haal al die witte prinsessenjurken maar uit de kast, je hoeft ze niet meer te bewaren voor the big day vanaf nu.

Revolution!

Geen enkele Fashion Week is compleet zonder dat er flink tegen de schenen van de maatschappij wordt geschopt. Opstand, revolutie en het aanvechten van onrecht. Mode is meer dan enkel kleding, er wordt steeds een boodschap gestuurd naar het publiek. En onenigheid over het systeem waarin we leven is een steeds terugkerend thema.

De duidelijkste boodschap werd gegeven tijdens de show van Fransisco van Benthum. Hier werd er duidelijk van de catwalk geschreeuwd dat het onrechtvaardig is hoe de gay scene wordt behandeld in Rusland. Duidelijke slogans en statements vormden de basis voor deze collectie.

De volledige show van Supertrash was opgebouwd rond het concept ‘Bing bang, the rise of women’. De hele show had een Star Wars-achtig gevoel waarbij de vrouwen de wereld domineren na de oerknal. Revolutie en vrouwen aan de macht. Who run the world? Girls!

Ook de collectie van Aziz Bekkaoui en Jan Boelo had veel militaire en opstandige invloeden. Donker, leder, kant en veel zwart creëerde dit sfeertje bij beide shows. Zware en donkere onderwerpen die zich toch steeds vertalen in prachtige collecties. Dat is de kracht van mode op zijn best if you ask me

Sparkles of gold

All that glitter ain’t gold, honey. Overal werd goud gebruikt, zowel in volledige looks als in accessoires om de outfits mee af te stylen. Gouden kettingen en rokken bij Aziz. Bladgoud als make-up bij Mattijs en volledige gouden outfits bij Maryme-Jimmypaul.

Ook de gouden rok bij Jan Boelo was het absolute pronkstuk van de collectie. Lang en dramatisch, volledig op de grond en van een stijve stof. Als ooit mijn prins op het witte paard voorbijdartelt, wil ik deze prinsessenrok aanhebben. Kan iemand dat even op papier zetten en voor me regelen? Thank youuuu

Foto's © Team Peter Stigter.

page loaded