Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Highlights Amsterdam Fashion Week

Door Loes op 28.01.2014

Peeps, it’s a wrap. Amsterdam Fashion Week zit er weer op, alle shows zijn gepasseerd en ik heb mijn ogen weer uitgekeken. Ik heb spierpijn op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat ik er spieren had en mijn jacht op een sugar daddy is bij deze weer geopend. Mijn wishlist is namelijk weer helemaal uit zijn voegen gespat. Voor jullie hier de highlights van deze fashion madness van onze noorderburen.

Mattijs


Mattijs van Bergen opende Amsterdam Fashion Week met kippenvel door actrice en persoonlijke muse Jolanda van Berg a capella te laten zingen op de catwalk. Traag en sprookjesachtig zong ze zich een weg langs de feeërieke bomen die het decor vormden van deze show.

De collectie moest dan niet onderdoen en was even betoverend als de intro. Mooie plissé rokken, pasteltinten en grote medaillonkettingen met gigantische vlinders. Oh lord, my heart skipped a beat. Meer dan 1 keer trouwens.

Maison The Faux

Wat we van dit nieuwe collectief designers moesten verwachten was niet helemaal duidelijk. Het was dan ook een complete verrassing dat deze show als absolute persoonlijke favoriet uit de bus kwam.

Maison the Faux toonde een totaal bizarre wereld. Absurditeit is een understatement voor deze show but I loved every second of it.

De show werd geopend door een boyish looking operazangeres in een decor van gigantische kitschy bloemen, grote kroonluchters en goud. Vanaf de 1ste seconde was de madness compleet en werd het alleen maar erger. Oudere modellen, dwarrelende groene glitters, lots of pink, kraaltjes, franjes en kitschy hoofddeksels. Maar begrijp me niet verkeerd, het was een een prachtig schouwspel, zonder twijfel.

Leuk detail: de designers vermomden zich als schoonmakers en ruimden de hele stage op bij wijze van afscheid. Welkom in modeland Maison the Faux, jullie hebben alvast 1 gigantische fan erbij.

Aziz Bekkaoui

Mijn persoonlijke prijs voor sterkste collectie gaat naar Aziz Bekkaoui. Zijn collectie was duister, opstandig en rauw. Met materialen als bont, leder en kant vertelde hij 1 duidelijk verhaal dat het publiek helemaal meesleepte. Een staande ovatie was het resultaat en een ellenlange persoonlijke wishlist. Voor 1 keer in mijn leven hoop ik dat het freezing koud wordt volgend jaar, want ik kan alvast niet kiezen tussen al deze items.

Jef montes

Heavenly indigo waren de woorden die mijn parnter in fashion crime gebruikte na het zien van deze show. And damn she is right. Jef Montes is een aanstormend modetalent dat in een kleine zaal een intieme show gaf.

Het model dat de show opende goot 2 buizen indigo kleurige vloeistof over de kraakwitte jurk heen. De toon was gezet en de kleding die volgde werd alleen maar mooier. Sneeuwwit in combinatie met ijzig blauw. Deze designer speelt als geen ander met volumes en weet perfect hoe hij een silhouet interessant kan houden met de juiste accenten.

Note: dit is de 1ste keer in mijn leven dat ik witte panty’s niet afschuwelijk vind, alleen daarvoor is Jef Montes al een baas.

Maryme-jimmy paul

 

De designers van Maryme-Jimmypaul zijn de queens of entertainment, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Dit keer dompelde het duo ons onder in een bizarre wereld van plastic zakjes en rook. De show werd geopend door een sneeuwprinses in wit en goud die met bizarre volumes volledig de aandacht opeiste van het publiek. De rest van de show was een parade van pino-achtige rokken, plushe en goud. Dit keer lieten ze ook een meer sportieve kant zien. Het resultaat? Sweaters die ik ab-so-luut moet hebben om mijn sassy skirts mee te downdressen.

Vita Coco presents Winde Rienstra

De show van Winde Rienstra vertelde het verhaal van een Fries sprookje. Op de live muziek van een Friese zangeres schrijdde de ene ijsprinses na de andere over de catwalk. Zoals we gewend zijn deden ze dit op onmogelijke hakken waardoor heel het publiek zijn adem inhield bij het zien van de wankelende modellen.

Vreselijk moeilijke hakken of niet, de show was betoverend mooi. Alles was sneeuwwit en de hoekige constructies zorgden voor een grafisch verrassingseffect. En sipping from a Vita Coco, kon mijn geluk natuurlijk ook niet op!

Pictures © Team Peter Stigter.

page loaded