Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Throw it on the compost pile!

Door Michael op 14.01.2014

Als het maar recycleerbaar en 100% bio is zijn de broertjes Freitag er zeker voor te vinden! Al jarenlang staan ze bekend om hun ietwat "ongewone" materiaalkeuze bij het produceren van hun collecties. Voorheen recycleerden ze oude truck dekzeilen als basis van hun voorheen gekende collecties. Inderdaad crazy!

Nu, for the 1st time, komen ze aanzetten met items gemaakt van een ander materiaal en het is weer een specialleke! Vezels, more specific hennep vezels. Base line kledij en rugzakken gemaakt van "planten". Een gek idee, maar wat een collectie en totally NU.

F-ABRIC?

  • F-ABRIC is 100% Euopees want al de organische onderdelen die gebruikt worden tijdens de productie zijn van Europese bodem en dus krijgen ze green light voor eco responsibility.
  • F-ABRIC is healthy for all. Tijdens het productieproces wordt zo min mogelijk "chemische troep" gebruikt waardoor de kledingstukken niet schadelijk zijn voor ons tedere huidje.
  • F-ABRIC is sterk spul! Een team van textile experts heeft uitvoerig getest: uitgaanproof, reisproof, wasproof, workproof, ... alles dik ok. Very wearable.
  • F-ABRIC is recycable. Van knopen tot stof alles vergaat lekker tot een hoopje "fibers". Dus niet meer in de vuilbak, maar op de composthoop ermee.
  • F-ABRIC is 5-delig. De collectie bestaat uit 5 basisstukken o.a. the workpants, workdress, T-shirt, longsleeve and conceptbag.

The First Fab Five

Iets uit je kast willen trekken en dan beseffen dat het niet in je personal collection zit ... Drama! Dat was ook het probleem dat de mannen van Freitag ondervonden wanneer ze hun employees een nieuwe outfit wilden bezorgen.

Hun oplossing: het gewoon lekker zelf produceren. De collectie is met deze oorsprong volledig werkvloer inspired en alles kreeg een knipoog naar de Freitag werknemers.

1. E 550 Workpant: Perfect combo van denim en chino met oog voor uniek detail en een unieke stof, die bestaat uit tulle- en hennepvezelfs, making it super comfy. (€ 190,-)

2. E 17 Workdress: Gebasseerd op de female employees van Freitag. De vrouw die niet elke dag een broek wil aantrekken, maar toch hard work moet leveren. (€ 145,-)

3. E 320 Female T-shirt & E720 Male T-shirt: Shirts met een timeless snit die aanvoelen als een 2de huid. Beter nog, ze zijn thermisch, warm in de winter & koel in de zomer, zelfs beter dan een 2nd skin. (€ 65,-)

4. E350 & E750 Longsleeve: Of je nu hard werkt op de werkvloer of intensief speelt doesn't matter. Dit exemplaar kan alles aan door het aanpassend karakter van de stof. (€ 98,-)

5. F779 F-ABRIC Concept Bag: Old meets new. 1 rugzak herenigt 2 verschillende productiewijzen zowel het oude als het nieuwe materiaal. Dat oude truck dekzeilen en hennep vezels samen deze beauty vormen, verwachtte denk ik niemand. (€ 190,-)

Check ook zeker even het promo filmpje van de collectie hier.

Met medewerking van Jan Van Eldere.

page loaded