Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M Design Award 2014 finalisten

Door Koen op 14.01.2014


Ontwerpen van Camille Blaise Woodman, Jia Hua & Xiao Li.

Big Belgian Fashion News!! H&M heeft de nieuwe finalisten voor de Design Award 2014 bekendgemaakt en daar zitten dit jaar maar liefst 2 Belgen bij. Hip, hip, hooray! Wij duimen alvast voor Eddy Anemian, afgestudeerd aan de Modeacademie La Cambre en Devon Halfnight Leflufy, afgestudeerd aan de Modeacademie Antwerpen. 

De wedstrijd steunt en stimuleert jonge modeontwerpers en stelt de toekomst van mode veilig, aldus de organisatoren. Vorig jaar won Minju Kim , afgestudeerd aan de Modeacademie van Antwerpen, met haar manga-inspired collectie. 


Ontwerpen van Lina Michal, Sophie Sälekari & Henriette Tilanus.

De 8 finalisten dit jaar zijn Eddy Anemian (België), Camille Blase Woodman (UK), Jia Hua (USA), Devon Halfnight Leflufy (België), Xiao Li (UK), Lina Michal (Zweden), Sophie Sälekari (Finland) en Henriette Tilanus (Nederland).  


Alle ontwerpen van Devon Halfnight Leflufy.

Devon Halfnight Leflufy, oorspronkelijk van Vancouver, Canada, studeerde vorig jaar af aan de Modeacademie van Antwerpen. Zijn eindejaarscollectie verdiende hem een plaatsje in de H&M Design Award competitie. Hij maakt luxueuze streetwear voor mannen in de meest gekke prints. Dat deze ontwerper getalenteerd is, staat vast, zijn collectie is zelfs al te koop bij Opening Ceremony en RA.


Alle ontwerpen van Eddy Anemain.

De 24-jarge Eddy Anemain komt uit Saint Chamond, Frankrijk en zit momenteel in zijn 4de jaar. Zijn collectie is geïnspireerd door de rol van Tilda Swinton in de film 'Am Love' en de Franse schilder Ingres.

Krijg een glimps van de collecties in het filmpje. Op dinsdag 28 januari wordt tijdens de Mercedeze-Benz Stockholm Fashion Week de winnaar gepresenteerd. Wie mag volgens jou de H&M Design Award in de wacht slepen? Ontdek alle ontwerpers en collecties hier.

“Zeer waardevol voor een jonge ontwerper. Het geeft hun carrière in de mode een vliegende start.” - Michelle Dockery -

“Het is een kans om een eigen label op te starten, het is dus een uitzonderlijke kans.” - Erdem Moralioglu -

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded