Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A Minimalistic Summer met Filippa K

Door Koen op 10.01.2014

Hip hip hooray! Ons favoriete Scandinavische merk Filippa K met hun signature minimalistische stijl heeft weer een veelbelovende spring/summer collectie. Fotograaf Lachlan Bailey legde de campagne vast in elegante zwart-wit beelden. Hier alvast een voorproefje van de vrouwen én mannen.


Magdalena Frackowiak showt de vrouwencollectie, keywords zijn casual elegance. Stijl, eenvoud en kwaliteit staan weer voorop. In de collectie worden subtiele, luxueuze invloeden van sportkledij gebalanceerd met zachte, volumineuze vormen. Het kleurenpalet bestaat vooral uit ivoor, beige en frisse wittinten afgewisseld met jet black, asgrijs en een zacht muntgroen. Om toch nog wat kleurinjectie te krijgen, is er een helder rood. Diepe V-halzen en wrap effects zetten de toon zowel in de jurken als in de frisse topjes voor een moderne look. Maar als altijd zeker en vast tijdloos en elegant.


Bastiaan Van Galen toont de mannencollectie. Filippa K Men exploreert de noden van de moderne man. De collectie is functioneel en minimalistisch met de focus op de tailoring. De stiksels creëren een subtiel grafisch effect. De mannen gaan voor een complete look met bijvoorbeeld een combinatie van blauw op blauw. Moderne technieken worden verwerkt in de collectie als coated surfaces, welded seams en rivets. De signatuur look van het seizoen is een katoenen pak in staalblauw met een grijze ondertoon. De mannen werken het door lichte beige suede boots eronder te dragen. Wederom een tijdloze en elegante man.

We hebben het nog al gezegd, laten we deze failed winter gewoon overslaan en nu al volop de zomer vieren! Wij zijn alvast enthousiast over deze Filippa K SS2014 collectie.

Foto’s © Lachlan Bailey.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded