Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What to shop tijdens de solden

Door Koen op 09.01.2014

Hurray it’s sales time again! Wie is er nu niet enthousiast om leuke items aan een prikje van de prijs te scoren. Maar de solden is ook een gevaarlijke tijd, al die koopjes zien er zo verleidelijk uit. Een miskoop is snel gebeurd. Following some tips & tricks over welke stuks je écht moet zoeken en welke je beter in de rekken laat hangen.


Foto © WeWoreWhat.

1st en vooral: denk na over de trends, we hebben allemaal wel items die al maanden op onze wishlist staan. Denk maar aan al die kerstlijstjes die onlangs nog de revue passeerden. Maar pas op, want wat momenteel hot is, kan volgend seizoen helemaal een no-no worden. Vermijd flashy prints en seizoensgebonden kleuren. Ga voor tijdloze dingen die je écht nodig hebt.


Foto © Fashiontoast.

1. Black Leather Jacket

Het is een feit: een lederen jasje scoren kan een kostelijke grap worden. Maar het is echt wel a must in iedere fashionista haar garderobe. Het geeft een instant-cool gehalte aan iedere look. De rock-chick look is ook al jaren niet van de streetstyle-scene weg te denken. Scoor daarom een goeie deal tijdens de solden, onze portemonnee happy én een geweldig stuk dat nog jaaaaren zal meegaan. Dit is echt iets dat je in de solden moet gaan zoeken. 


Foto © The Blonde Salad.

2. Little Black Dress

De Little Black Dress, tijdloos en oh zo mooi! Wie dit stuk nog niet in haar kast heeft hangen, loopt toch wel een beetje achter. Met deze classic kan je weinig mis doen: met pumps voor een feestje, een lederen jasje erover voor overdag of met warme panty's eronder in de winter. Je ziet het al aankomen: de combinaties zijn eindeloos. Maar waarom je blauw betalen aan zo'n basic? Misschien kan je zelfs 2 exemplaren kopen voor de prijs van 1, want ja, 1 is just a lonely number


Foto © Anouska Proetta Brandon.

3. Winter Boots

Winterlaarsjes, wederom een classic die in geen enkele kleerkast kan ontbreken. Maar onze winterlaarzen krijgen het vaak hard te verduren: het is koud, het regent veel en vaak bezitten we er minder exemplaren van in vergelijking met zomerschoenen. Ze zijn dan ook een pak duurder dan hun zomerse wederhelft. Maar geef toe: a girl can never have enough shoes. Zijn jouw winterlaarzen aan vervanging toe? Of heb je gewoon graag nog een extra paar, nu is hét moment om enkele koopjes te scoren.


Foto © FashionSquad.

4. Jeans

It's raining men, classics. Yep, de jeans, hoeft dit item nog enige uitleg? Altijd een gedoe om the right fit te vinden, maar waarom die zoektocht niet extra fijn maken door er een serieuze korting bovenop te smijten. Ja, de solden zijn hét moment om je nog een mooie skinny of boyfriend jeans aan te meten. Of doe eens zot en ga voor een model dat je normaal nooit koopt. Wie weet zet je gewoon zelf een trend volgend seizoen. We take credit voor de tip.


Foto © Kayture.

5. Designer Handbag

Toegegeven, designer handbags doen menig fashionistahartje sneller kloppen. Die anders onbereikbare droom om die felbegeerde tas komt ineens wel heel dichtbij tijdens de solden. Je dreambag scoren aan prijzen tot -50% is wel een héél mooi meegenomen, vind je niet? Pas wel op met seizoensgebonden exemplaren, ga liever voor de klassiekers of handtassen in een kleur die nooit uit de mode zijn.


Foto © PeaceLoveShea.

6. Winter Coat

Door de ongewone warme winter is de verkoop van knusse winterjassen een beetje stilgevallen. Het is ook echt een basic item waar je niet meteen 10 exemplaren van koopt: 5 kleedjes of 1 jas, vaak is de keuze snel gemaakt. Maar je hoorde het al aankomen, solden zijn hét moment om jassen in te slaan. En sinds het nog niet echt heel koud is geweest hangt er nog veel keuze in alle maten. Yes, yes, dat maakt ons blij! Nu, waar is de dichstbijzijnde shopping straat?

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded