Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hoe shop je solden?

Door Koen op 08.01.2014

De soldenperiode is een tijd waar we toch altijd naar uitkijken, maar het kan ook very stressy worden. Hieronder een gids om ultimately prepared aan jou solden-jacht te beginnen zonder de nodige elleboogstoten of traantjes.


Foto © Fashiontoast.

1. Make a List

Take a look in je garderobe en zoek eens uit welke basics je echt nog mist. Zo vermijd je latere miskopen en benut je optimaal de solden. Uiteraard mag je je ook eens laten gaan op dat ene stuk waar je al maanden je oogje op hebt. Zorg er wel voor dat je niets trendgebonden scoort in de sales, want kans is groot dat het volgend seizoen not done is. Denk dus goed na voor je koopt, you're a girl on a clear mission after all.


Foto © Stockholm Streetstyle.

2. Dress right

Je kledij is dé sleutel om helemaal voorbereid je shoppingjacht te beginnen. Comfy kledij is een must. Denk aan gemakkelijk zittende schoenen waarmee je een lange tijd kunt rondlopen. Niets zo verschrikkelijk als pijnlijke voeten. Een legging met aansluitend topje, een warme pull en jas is een go-to outfit. Zijn er lange rijen voor de paskamers? Pas gewoon iets in de rekken. No stress for us!


Foto © The Weekend Journal.

3. Take a Friend

Wie beter dan je beste vriendin om haar ongezouten mening te geven over dat item dat je net aan hebt getrokken. We moeten toegeven dat het soms té verleidelijk is om ons te laten gaan door een superdeal terwijl het kledingstuk ons helemaal niet gaat. Je beste vriendin is er op dat moment om jou van enkele miskopen te behouden. What are best friends for?


Foto © Mango.

4. Don't take your kids or boyfriend

Ken je het scenario waar je vriendje na 1 winkel al begint te zagen dat hij het beu is en nu zijn favoriete serie mist? Laat hem in het vervolg gewoon lekker thuis. Hij happy en jij kan gewoon lekker op je gemak alles rustig bekijken. Hetzelfde voor de kids, hun geduld is minimaal en zo kan je écht niet winkelen. Laat je man even babysit spelen en go and have fun.


Foto © Kayture.

5. Take some snacks

Nu we ons lijstje, een geschikte outfit en een friend bijhebben lijkt er niets meer mis te lopen. Maar wat als je maag opeens begint te grommelen? Daar gaat een deel van je budget aan een veel te duur hapje eten in dat toffe restaurant. Be prepared en neem een lekker gezonde snack mee als een appel of een rijstwafel. Vergeet ook geen flesje water, de winkels zijn heel warm in vergelijking met de koude buitenlucht. We willen niet uitgedroogd thuiskomen. Dus load up on the goods en voel je goed wanneer je weer thuis bent.


Foto © Kendi Everyday.

6. Check all Conditions

Verkopers lokken je maar al te graag binnen met allerlei trucjes: koppelverkoop, weinig items die effectief -70% zijn, ... Hou je aandacht er dus bij zodat je niet blut weer thuis komt. Check ook zeker alle voorwaarden over eventuele ruilen en tot hoeveel dagen dat dat mag. Don't forget om alle kasticketjes zorgvuldig bij te houden. Een voorbereid fashionista is er 2 waard.

7. Go online

Toch liever de drukte vermijden in de winkelstraten? Sla je slag via tal van online shops: Net a Porter, The Outnet, Zalando, Asos, Topshop, Zara, Mango, ... De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded