Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Diamanti Per Tutti x Six Lee

Door Michael op 08.01.2014

Six times hurray! Diamanti per Tutti slaat al voor de 3de keer de handen in elkaar met een jong talent. Ze reiken daarvoor ver voorbij de Belgische grens deze keer. After previous succes met modeblogster Sofie Valkiers en lifestylejournaliste Stephanie Duval, strikken ze nu Chinese ontwerper Six Lee

Deze haalde in 2009 zijn diploma aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. En ging kort daarna in London op de mannenafdeling van nobody less than Alexander McQueen werken. In 2011 startte hij zijn eigen merk SixLee op met 1 foot in Antwerp en de andere in Hong Kong.

Hij combineert een strakke snit en scherp lijnenspel met zachte tinten en jongensachtige details. Geen wonder dat zijn collecties frisse interpretaties van de traditional tailoring zijn met verrassende volumes. 

Voor de SS2014 capsulecollectie van Diamanti Per Tutti inspireert Six zich op het werk van de artists John Stezaker en Richard Artschwager. De 1ste onderzoekt de relatie tussen mannen en vrouwen en the 2nd gaat op zoek naar de grenzen tussen illusie, vervorming en de realiteit.

No surprise dat de collectie telkens uit duo-juwelen bestaat: 1 voor hem én 1 voor haar, maar ook apart zijn ze zeer mooi. De collectie bestaat uit sterke geometrische vormen met een vervormend glanseffect dat de illusie van 3D schept. Zoals altijd ligt de focus op betaalbare diamanten voor iedereen. We like the sound of that! As you know diamonds are a girl's best friend

De collectie is vanaf nu te koop in de winkels en in de webshop van Diamanti Per Tutti. En meteen a 1st step towards Hong Kong. Wij zijn alvast benieuwd naar toekomstige samenwerkingen!

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded