Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stephanie Duval & Diamanti Per Tutti

Door Koen op 21.12.2013

I can hear the decadence calling! Lifestylejournaliste Stephanie Duval is een collab aangegaan met het Antwerpse juwelenlabel Diamanti Per Tutti. Samen staken ze de koppen bij elkaar en ontwierpen ze een bloedmooie capsulecollectie.

Naar goede gewoonte kiest Diamanti Per Tutti elk seizoen een gastontwerper uit. Met deze samenwerkingen geeft het Belgische label verschillende persoonlijkheden de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. De keuze voor de creatieve Stephanie Duval dit seizoen is niet uit de lucht gevallen.

Als journaliste schrijft Duval voor verschillende Belgische en internationale magazines waar ze haar passie voor design, mode en reizen vrijlaat. Daarnaast schrijft ze nog volop aan haar blog, dus noem haar maar 1 hell of a busy bee. Haar cleane en minimalistische stijl weerspiegelt ze volledig in de samenwerking met Diamanti Per Tutti.

"Ik heb een heel pure stijl: less is altijd more, en er bestaan voor mij geen uitzonderingen op die regel. Toen ik begon te brainstormen over een juwelencollectie, wist ik meteen zeker dat elk stuk op zichzelf moest kunnen staan."

Waarop Stephanie zich liet inspireren? Een mix van de strakke lijnen van Japanse origami en geometrische Finse kerstornamenten waren een belangrijke bron van inspiratie voor haar.

"Toen ze me vroegen om een kleine collectie te ontwerpen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Dit project groeide uit tot een boeiende ervaring en gaf me de kans om mijn ideeën tot leven te wekken. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat."

Nog tot dinsdag 31 december pakt Diamanti Per Tutti trouwens uit met een verrassende pop-up store in de Drukkerijstraat 12, in Antwerpen. In de winkel scoort het merk niet enkel met hun juwelencollecties, ook the store itself door interieurvormgever Jean-Pierre Detaeye inspireert. 

Foto's © Diamanti Per Tutti

Met medewerking van Jilke Juliens

page loaded