Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De leukste steden om gifts te shoppen

Door Koen op 19.12.2013

Kerstshoppen! Het beste excuus om last minute nog een citytripje te organiseren. Wij geven jullie alvast onze favoriete steden mee.

Hierboven zie je hoe Keulen er tijdens de kerstperiode uitziet. Zeg nu zelf? Kan het gezelliger? Duitsland staat bekend om zijn vele kerstmarkten en die van Keulen moet zeker niet onder doen. Daarnaast is het nog eens de grootste shoppingstad bij onze Duitse Oosterburen. En dat is niet het enige voordeel. Keulen is super dichtbij en de snelste manier om er te geraken is met de Thalys trein. Shop - ahoy maatjes!

Nog dichter bij huis is de gezellige, Nederlandse stad Maastricht. Op shopgebied valt er heel wat te beleven en zeker in deze periode is het er ultra aangenaam vertoeven. Overal zijn er kerstlichtjes die de stad magisch maken en de winkels zijn in december ook op zondag open! Ideaal voor een weekendje shoppen en om natuurlijk op de valreep je kerstgeschenkjes te scoren.

Moet het nog gezegd? Londen is the place to be om cadeautjes te shoppen. Het is dicht bij huis, maar toch ver genoeg om in vakantiemodus te raken. Voor wie ook even iets anders wil doen dan shoppen, is er genoeg te beleven! A walk in the park, bij Buckingham Palace kijken of je een glimps van The Queen kan opvangen of bij Madame Tussauds doen alsof je alle grootste sterren in levende lijve hebt ontmoet. Richting Londen spoor je super makkelijk met de Eurostar natuurlijk. Onze favoriete manier om richting the Big Ben te reizen.

In het hartje van de Elzas, in Straatsburg, vind je de oudste kerstmarkt van Frankrijk. Het is misschien niet de eerste stad die in je opkomt, maar daarom zeker niet minder de moeite! Naast de winkeltjes met ambachtelijke lekkernijen vind je er ook de meer gekende shops. Worth a try!

De verste stad in dit lijstje is de Zwitserse stad Genève, maar niet getreurd, jouw moeite zal beloond worden! Het is een prachtige stad, de stad van Voltaire en Rousseau, ze ademt cultuur. Daarnaast is er een groot aanbod aan luxewinkels als Louboutin en Bvlgari, maar je kan er ook H&M en Zara shoppen. Toblerone en Breitling, Here I come!

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded